24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR: Un medic împarte viața și moartea la Sfântul Pantelimon

REVISTA BLOGURILOR: Un medic împarte viața și moartea la Sfântul Pantelimon

Bloggerii discută cele mai recente scandaluri din România, iar impactul maxim asupra opiniei publice îl au cele din domeniul sănătății.

Jurnalistul Cătălin Tolontan observă, pe blog, că o doctoriță a ajuns „să împartă viața și moartea” la Spitalul Sfântul Pantelimon. Șefa de secție a fost suspendată din funcție. ”Suntem curioși dacă vor s-o pedepsească pe Mioara Duvlea, care a vorbit”, spune un medic din spital, citat de Tolontan.

Jurnalistul Adelin Petrișor prezintă detalii, pe blog, despre accidentul elicopterului SMURD în care au murit patru oameni. Adelin Petrișor afirmă că elicopterul s-a prăbușit din cauza condițiilor meteo dificile.

„Ei zburau în condiții grele fără radar meteo. Mai trist este că și noul EC-135 (cel care va înlocui aparatul căzut la Mamaia în 2014) a fost comandat tot fără radar meteo. În condițiile în care misiunile medicale de urgență se fac de obicei aproape de condițiile minime acceptate, asta mi se pare o nebunie”, spune Adelin Petrișor.

Omul de televiziune Cabral vorbește, pe blog, despre o nouă formă de realitate virtuală, denumită Windows Holographic Mixed Reality.

„Ideea este simplă: într-un spațiu real ne-am putea juca cu volume, obiecte, forme și texturi ca și cum le-am avea în față. Le-am putea manevra în voie, le-am putea metamorfoza printr-un simplu gest și – dacă nu ne-ar plăcea rezultatul – le-am face să dispară într-o clipă”, spune Cabral.

Adi Hădean – care este, de meserie, bucătar – prezintă pe blog o nouă rețetă, potrivită cu inundațiile din ultimele zile. „Ultima găselniță culinară care face turul pe internet este tortul picătură de ploaie. Poate nu ultima, dar asta este ultima idee “genială” pe care îmi amintesc s-o fi văzut. Tortul acesta este de fapt o bulă gelatinoasă dulceagă, pe bază de agar și cam atât. Și este promovat ca un desert fără calorii, care poate fi consumat oricând ne dorim”, explică Adi Hădean.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă