Bloggerii scriu, marți, despre schimbul de replici dintre premierul Dacian Cioloș și liderul PSD, Liviu Dragnea, dar și despre avioanele F-16 ale Forțelor Aeriene Române, cât și despre Festivalul de știință & science fiction.
Moise Guran scrie, pe blogul său, despre premierul Dacian Cioloș, criticat de președintele PSD, Liviu Dragnea, în Parlament.
„Liviu Dragnea l-a somat caragialește așa pe Cioloș să spună de ce a explodat deficitul de cont curent. Adică diferența dintre banii care intră și banii care ies din România. Este adevărat că importurile au explodat după ce am tăiat TVA-ul dar contul curent este bine finanțat, iar deficitul său scădea vizibil la jumătatea anului, datorită investițiilor străine aflate într-o creștere cum n-a mai visat România de prin 2008. Astea înseamnă, evident, locuri de muncă, astea pe care a insistat Cioloș foarte mult, făcând în fond diferența între un discurs foarte populist, nici măcar de stânga, cât populist, de o planificare de dreaptă, liberală, pură, așa cum nici peneliștii n-au fost vreodată în stare să livreze publicului din România”, scrie Moise Guran.
Adelin Petrișor scrie, pe blogul său, despre avioanele F-16 ale Forțelor Aeriene Române: „Au fost vopsite ca Mig-urile 21 Lancer, dar deocamdată nu au și cocarda tricoloră. Imaginile au fost filmate pe 18 septembrie în Baza Aeriană 5 Monte Real, Portugalia. Avioanele sunt frumoase, dar puține… În acesată toamnă vor ajunge în România 6 aparate. Alte 6 vor ajunge anul următor. Forțele Aeriene Române au cumpărat 12 avioane din Portugalia: 9 simple și 3 duble. Aparatele erau Block 15, dar care au fost modernizate MLU (Mid Life Upgrade)”.
Cristian China Birta invită cititorii să participe la Festivalul de știință & science fiction Sci+Fi FEST 2016: „Sub egida „știință și imaginație”, festivalul Sci+Fi FEST va aduce în fața publicului larg oameni de știință, cercetători, inventatori, profesori universitari, alături de scriitori science fiction, critici și promotori ai SF-ului românesc și internațional. De asemenea, festivalul va cuprinde numeroase atracții pentru publicul larg: expoziții demonstrative de roboți și drone, concerte de muzică clasică și electronică, expoziții de artă SF și fantasy, concursuri de cosplay, zone de realitate virtuală și augmentată, demonstrații, experimente științifice interactive cu publicul, observații astronomice cu telescoape profesioniste, lansări de carte științifică și SF, paneluri, mini-conferințe, workshop-uri și multe altele”, precizează el.
Zoso.ro susține că artistul CRBL publică, pe pagina sa de Facebook, fotografii pe care le ia de la alții. „Ca și alți artiști, omul are boala să fure poze de pe net, să le pună watermark cu CRBL și să le publice pe pagina lui de facebook, ca să își promoveze muzica. Zeci de mii de poze. Fără nici o jenă. I s-a tot atras atenția, că poate nu știa ce face, dar nu, el o face în deplină cunoștință de cauză. Fără probleme, fără jenă”, scrie bloggerul.
Pe blogul lui Adrian Georgescu citim despre ultimul concert din cadrul turneului AC/DC „Rock or Bust”: „De la începutul acestui turneu – 10 aprilie 2015, Coachella -, multe s-au întâmplat cu formația, cel mai important fapt fiind înlocuirea din mers a solistului vocal Brian Johnson, amenințat cu pierderea totală a auzului, cu Axl Rose, din mai 2016. Cu toate acestea, la începutul lunii iunie 2016, Brian Johnson declara că era gata să cânte din nou pe o scenă, odată cu testarea unui nou dispozitiv de montat în ureche (ADEL), care livrează un sunet mai tare și mai bun purtătorului, minimizând în același timp riscul de deteriorare a auzului”.
De pe blogul cetin.ro aflăm despre un șofer care își pune viața în pericol, în trafic. „De la momentul când apare în cadrul vizual până când era să îl omoare tirul, dacă nu îi era milă loganului de el. Să las spațiu față de mașina din față ca să ce? Să poată intra orice cocalar și să mă pună în pericol, nu? În altă ordine de idei, am făcut o nouă Lege a lui Murphy, numită Curba lui Arhi. Legea sună astfel: Dacă într-o curbă de minim 500 de metri, în pantă cu vizibilitate zero și linie dublă continuă, nu vine nicio mașină din față, cu siguranță imediat după terminarea curbei vor veni atâtea mașini cât este nevoie să mocupe tot spațiul necesar unei depășiri, până la următoarea curbă cu vizibilitate zero”.