20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. 0-1 cu Albania. Stare de șoc în țară

REVISTA BLOGURILOR. 0-1 cu Albania. Stare de șoc în țară

Ultimul meci al României la EURO 2016 a adus la disperare publicul autohoton, iar bloggerii continuă să comenteze acest eșec de proporții.

“0-⁠1 cu Albania. E stare de șoc în țară”, scrie, pe blog, jurnalistul Cătălin Tolontan.

”Asta a fost valoarea noastră, spune Ciprian Tătărușanu la finalul meciului. Trei zile te-au căinat toți specialiștii fotbalului după meciul cu Franța. Au apărut imagini din spate, care arătau că ai fost jenat, așa e, dar ai ieșit tîrziu pe centrare și nici o voce lucidă din lotul României n-a avut curajul să o spună. Ca să nu te supere. Ai ajuns la minge după Giroud, acesta este adevărul. La fel de tîrziu ai ieșit și astăzi! Ai eliberat poarta pentru golul istoric al Albaniei”, scrie Tolontan.

În final, “am ieșit pe ultimul loc într-o grupă medie ca valoare. Și n-am avut curajul să spunem adevărul, de la primul și pînă la ultimul minut”.

“Guvernul își dă cu tesla-n… salarii”, titrează, pe blog, jurnalistul Moise Guran. Potrivit acestuia, “răspunzând unei inițiative parlamentare de reducere a contribuțiilor de asigurări sociale, ministrul Muncii a avertizat că, într-o astfel de situație, guvernul ar fi nevoit să taie salariile bugetarilor”.

“Ceea ce nu înseamnă însă că îi dau dreptate ministrului Muncii, Dragoș Pîslaru. De fapt, declarația lui a făcut mai mult rău decât bine, inclusiv guvernului, fie doar și pentru că pentru politrucii celor două partide mari ar fi mană electorală cerească dacă Cioloș ar tăia salariile. Ceea ce mă deranjează cu adevărat este că, pornind de la o realitate aproape aritmetică, aceea că trebuie să tai de undeva dacă nu îți ajung banii, ministrul Muncii comite exact delictul de absență a viziunii economice pe care l-au făcut și înaintașii săi din guvernul Boc. Nu tăierea salariilor este soluția! N-a fost niciodată și nici nu va fi”, subliniază Moise Guran.

Jurnalistul de televiziune Adelin Petrișor scrie pe blog despre compania aeronautică Airbus Helicopters, care “va produce în fabrica de la Brașov elicoptere H215, aparate din familia Super-Puma. S-ar putea ca și armata română să fie interesată fie să cumpere aparate noi, fie să mondernizeze vechile Pume”.

Cristian China Birta scrie, pe blog, despre “primul festival de modă din România destinat persoanelor cu dizabilități”.

Este vorba de primul Festival de Modă destinat persoanelor cu dizabilități in cadrul caruia vor defila 17 modele cu diferite dizabilități, dintre care patru băieți.  Aceștia vor prezenta creaţii marca Doina Levintza, Cătălin Botezatu, Patuschinsky şi Bya Fashion. Obiectivul acestui eveniment îl reprezintă, atât incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, cât şi depăşirea barierelor mentale şi a prejudecăţilor autoimpuse. Prin modă, muzică, dans şi momente artistice unice vor fi promovate persoanele cu dizabilități, fără a fi excluse persoanele fără dizabilităţi asa cum, din păcate, se întâmplă uneori în societatea noastră, însă, tocmai invers. La ora actuală, în România există 750.000 de persoane cu dizabilităţi”, scrie Chinezu.

Omul de televiziune Cabral este supărat pe negustorii de motociclete second-hand și povestește, pe blog, ce a pățit un prieten de-al lui.

Acum cateva luni mi-am vandut mobra. A venit un sarac din DJ, care s-a vaitat rau, a cautat el mici defecte vizuale, ca vrea sa le faca si nu mai are bani… Mobra a plecat pe 4400 euro de la mine, dupa fff multi bani investiti si mare grija de ea. Azi mobra mea e de vanzare. Are un parbriz alta culoare, quick shifter si i-a pus niste oglinzi urate rau, rau de tot. Nimic din ce a zis ca face nu a facut. Investitie maxim 300 euro. Ultimul pret 6500 euro”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă