24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăSpecialRevenire. Manny Pacqiao, nou campion mondial WBO - categoria Welter

Revenire. Manny Pacqiao, nou campion mondial WBO – categoria Welter

Filipinezul Manny Pacquiao a revenit, după o scurtă retragere din box, și a făcut senzație în gala la finalul căreia s-a încoronat drept nou campion mondial WBO al categoriei Welter.

În gala desfășurată la Las Vegas, americanul Jessy Vargas n-a avut nicio șansă în fața lui Pacquiao, care s-a impus la puncte. Filipinezul a arătat o poftă extraordinară de a lupta și și-a pus în scenă toate calitățile fizice, printr-un box de înaltă clasă.

Toți arbitrii i-au acordat victoria sportivului filipinez (118-109, 118-109, 114-113), care și-a trecut în palmares a 59-a sa victorie. Palmaresul său mai cuprinde 6 înfrângeri și două egaluri.

Supranumit „Pac-Man“, Pacquiao a câștigat al 17-lea său meci pentru un titlu mondial și a obținut, pentru a treia oară în cariera sa, titlul WBO la Welter.

Vargas, care deținea centura WBO din martie anul curent, se află la a doua sa înfrângere.

De notat că, tot în Gala din Las Vegas, într-un alt meci, mexicanul Oscar Valdez și-a apărat titlul mondial WBO la categoria pană, după ce l-a depășit pe japonezul Hiroshige Osawa prin KO în repriza a 7-a. Valdez ramâne neînvins după 21 de meciuri și amenință cu supremația la categoria pană.   

 

Cele mai citite

Rusia a pierdut la vot. O americancă va conduce Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor

O americancă va conduce Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, fiind aleasă în funcția de secretar general al acestei organizații. Reprezentanta SUA, Doreen Bogdan-Martin, este prima femeie...

LIVE UPDATE A început protestul AUR

Protestul organizat de AUR a început la ora 14 în Piața Universității, iar de la ora 15 oamenii de acolo vor pleca în marș...

Un europarlamentar PNȚCD cheamă românii la protestul AUR. Un eveniment paralel ar fi organizat de senatoarea Șoșoacă

Un europarlamentar PNȚCD, Cristian Terheș, cheamă românii la protestul AUR, care se va desfășura în după-amiaza zilei de duminică, 2 octombrie 2022. "V-ati saturat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă