16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialRevelion în avans pentru pensionarii din Reşiţa

Revelion în avans pentru pensionarii din Reşiţa

Peste 400 de pensionari din Reşiţa au dat ceasurile înainte şi au petrecut până în zori la Revelionul pensionarilor. O urare de „La Mulţi Ani” în avans, un cântec sau un dans pot înveseli ochii şi sufletul unei persoane de vârsta a III-a. Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, şi-a dat întâlnire cu câteva zeci de persoane de vârsta a treia din municipiu, toţi pensionari. Cu toţii au închinat un pahar de şampanie pentru 2011.

Petrecerea bunicilor

După aperitiv şi între felurile de mâncare de sărbătoare, petrecerea s-a încins rapid, iar bunicuţele şi bunicii s-au aantrenat cu toţii pe ritmuri de dans. Dacă încălzirea au făcut-o pe ritmuri folclorice, petrecerea a continuat cu dansuri pe ritmuri latino.

Preţ de câteva ore, atmosfera din cantina Grupului Şcolar Tehnic, s-a întors în anii 1970-80. Doamne cochete, cu perle şi ştrasuri la gât şi blănuri pe spate, dar şi flori la piept, au dansat alături de domni fercheşi, aranjaţi în costume, bine călcate şi întreţinute care trădau numai puţin trecerea a câtorva decenii din cauza croiului sau a modelului. Ei s-au distrat cât mai mult şi cât mai bine. În permanenţă ringul de dans a fost plin iar orchestra abia putea să îşi tragă sufletul.

La ora 12, cu toţii au închinat un pahar de şampanie, au servit o sărmăluţe şi şi-au urat ca şi-n 2011, când o fi mai rău, aşa să fie ca acum!

Maria Raica, bucătăreasa, spune ce a pregătit. “Am făcut peste 450 de şniţele, 1.700 de sarmale, 450 de aperitive şi să nu mai spun de friptură, de piureul de cartofi sau salata de varză. Este mult de muncă, dar merită. Mă uit la ei şi îmi doresc ca atunci când voi avea anii lor să fiu la fel. Să se gândească şi alţii la mine aşa cum au făcut organizatorii cu aceşti bătrâni în această seară”.

Dumitru Ursu, preşedintele Ligii Pensionarilor din Caraş Severin, spune despre această petrecere de Revelion că “pe 31 decembrie suntem de gardă, adică, mulţi dintre noi vom sta cu nepoţii sau strănepoţii, fiindcă copiii noştri au şi ei dreptul să se distreze”.

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă