12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPresă: Un mall din Manchester a fost evacuat, după ce martorii ar...

Presă: Un mall din Manchester a fost evacuat, după ce martorii ar fi auzit o explozie: “Oamenii au fugit sub coordonarea poliției. Nimeni nu știe ce se întâmplă, toată lumea este panicată”. O persoană a fost reținută

Un centru comercial din centrul orașului Manchester a fost evacuat, marți, după ce martorii au declarat că s-ar fi auzit o "bubuitură". Autoritățle au intervenit la fața locului, informează Reuters și BBC. Incidentul s-a produs la câteva ore de la atacul terorist din Manchester Arena, soldat cu moartea a 22 de persoane și rănirea a altor 59. O persoană a fost reținută.

UPDATE 14.00: Centrul comercial Arndale s-a redeschis după incidentul de mai devreme. Clienții și angajații mall-ului au fost lăsați să se întoarcă înăuntru, informează BBC. 

 


Citește și: LIVE UPDATE. Teroare la Manchester, la un concert al Arianei Grande. 22 persoane, între care și copii, au murit și alte 59 au fost rănite, într-un atac sinucigaș. Poliția: A fost un act terorist, Theresa May: Cunoaștem identitatea atacatorului. MAE: Nu sunt cetățeni români răniți | FOTO + VIDEO



"Oamenii au fugit sub coordonarea poliției. Nimeni nu știe ce se întâmplă, toată lumea este panicată" au declarat martorii jurnaliștilor BBC. Potrivit presei, autoritățile britanice nu s-au pronunțat asupra naturii incidentului, însă îi sfătuiesc pe cetățeni să evite zona mall-ului Arndale.

Martorii au mai povestit jurnaliștilor că sute de clienți și angajați au fugit din mall, panicați, iar unii dintre ei s-au ascuns în parcarea subterană. În aceste momente se fac cercetări.


22 de persoane au murit și 59 au fost rănite, luni seara, după ce o bombă a explodat pe Manchester Arena, la finalul concertului cântăreței americane Ariana Grande. Poliția din Manchester a precziat, marți dimineața, că atacatorul este un bărbat care a acționat singur și care ar fi folosit un dispozitiv exploziv improvizat. El și-ar fi pierdut viața în atentat.


 GALERIE FOTO.Ce scrie presa din Marea Britanie despre atacul de la Manchester: Teroare la un concert pentru adolescenți

Ziarele britanice scriu, marți, despre atacul de la Manchester, în care și-au pierdut viața 22 de oameni, iar alți 59 sunt răniți. ”Teroare în Arena”, ”Crimă în Manchester”, ”Teroare la un concert pentru adolescenți” – sunt titlurile ziarelor din Marea Britanie, tipărite luni noaptea.


 Ambasadorul României în Marea Britanie, după explozia de pe Manchester Arena: În momentul de față, nu avem indicii că ar fi și cetățeni români. Vom ști cu exactitate după-amiază

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a precizat, marți dimineața, că până în momentul de față, nu există indicii că ar fi fost cetățeni români pe Manchester Arena, în momentul în care o explozie a izbucnit, la finalul unui concert al artistei americane Ariana Grande, cauzând moartea a 22 de persoane, între care și copii, și rănirea altor 59.

Cine este autorul atentatului de la Manchester: Un lup singuratic, care a folosit un dispozitiv improvizat

Șeful poliției din Manchester, Ian Hopkins, a declarat, marți dimineața, într-o conferință de presă, că autorul atacului de pe Manchester Arena, soldat cu moartea a 22 de persoane și rănirea altor 59, a fost cauzat de un bărbat care a acționat singur și care a murit în explozie. Suspectul ar fi folosit un dispozitiv improvizat.

Știre în curs de actualizare.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă