18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialReuniune a Consiliului dintr-un oraş spaniol din cauza nesiguranţei produse de imigranţi...

Reuniune a Consiliului dintr-un oraş spaniol din cauza nesiguranţei produse de imigranţi români romi

Primăria din localitatea Nules, regiunea Castellon, a convocat o reuniune a Consiliului Local de Securitate (Junta Local de Seguridad) din cauza “stării de nesiguranţă generată de imigranţii români de etnie romă”, informează ediţia online a cotidianului ABC, care citează o informaţie a agenţiei EFE, potrivit Mediafax.

Decizia a fost luată, potrivit sursei citate, după ce un grup de români de etnie romă a produs un conflict într-o zonă apropiată unei şcoli din localitate.

Consilierul local Alejandro Borras a explicat că Poliţia a primit un apel pe numărul de urgenţă 112 în mijlocul zilei, prin care era alertată în legătură cu un conflict izbucnit între mai multe persoane “care aveau asupra lor bâte şi alte instrumente periculoase”.

Patrula de Poliţie care s-a deplasat în zonă a identificat trei români, dintre care unul avea asupra sa un topor şi un box.

Consilierul local a mai spus că faptele “s-au produs în plină zi, într-o zonă destul de circulată mai ales de către şcolari, având în vedere că scandalul a avut loc cu câteva minute înainte de a încheierea cursurilor”.

Potrivit Poliţiei locale, conflictul îşi are originea într-o discuţie produsă în seara precedentă într-un bar din apropierea pieţei centrale a oraşului, “frecventat de imigranţi români de etnie romă”.

Alejandro Borras a mai spus că “situaţia începe să fie foarte îngrijorătoare”, cu “numeroase” plângeri şi denunţuri venite din partea localnicilor “referitor la nesiguranţa pe care o provoacă grupurile de ţigani români care nu au locuri de muncă şi nu respectă nici legea şi nici normele de convieţuire”, mai scrie ABC.

“Având în vedere că sunt cetăţeni europeni, există puţin spaţiu de manevră, cu excepţia cazurilor când sunt comise infracţiuni flagrante”, a mai spus Alejandro Borras.

Primăria a cerut intensificarea prezenţei forţelor de ordine în punctele din oraş în care există riscul izbucnirii de astfel de conflicte.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă