Fasolea este un superstar nutritiv. Este bogată în proteine, fibre, carbohidraţi, fier, magneziu, potasiu şi zinc. Această salată, uşor de preparat, este delicioasă şi sănătoasă.
INGREDIENTE:
- 300 g fasole boabe
- 200 g carne afumată
- o linguriţă cimbru uscat
- două foi de dafin
- o ceapă mare
- o roşie
- o lingură ulei
- mărar, tarhon
- 1-2 linguri oţet
- o linguriţă chimen pisat
- sare, piper
- 3-4 căţei de usturoi
- o linguriţă zahăr
MOD DE PREPARARE:
Pune fasolea la înmuiat peste noapte. Dimineaţa, fierbe-o în apă sărată cu foi de dafin, piper, cimbru şi chimen. Scurge-o şi las-o la răcit. Dacă nu ai timp, poţi folosi şi fasole boabe din conservă, dar ai grijă să nu mai pui sare.
Taie carnea afumată cubuleţe şi amestec-o cu boabele de fasole şi ceapa, tăiată solzişori. Toacă mărunt roşia, verdeaţa şi usturoiul, amestecă-le cu uleiul, oţetul, sarea, piperul şi zahărul, până obţii un sos pe care-l torni peste salată.
Poftă bună!