0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialReţetă gustoasă de vară: Legume călite

Reţetă gustoasă de vară: Legume călite

Această reţetă deosebit de uşor de preparat te lasă să profiţi de toate avantajele legumelor de vară. Nu trebuie să adaugi decât un trop de coriandru, sare şi piper şi să laşi ingredientele să se condimenteze unul pe altul. Dacă vrei să obţii o masa mai consistentă, poţi adăuga la final bucăţele de piept de pui la grătar, creveţi sau cubuleţe de brânză.

INGREDIENTE:

  • o lingură de ulei de rapiţă
  • o jumătate de cană de ceapă verde tocată
  • un căţel de usturoi zdrobit
  • o cană de bame feliate
  • o cană de ardei roşu tăiat cubuleţe
  • un ardei jalapeno tăiat fin
  • o cană de boabe de porumb
  • o cană de fasole negre din conservă, clătite şi scurse
  • o treime de cană de coriandru proaspăt tocat
  • sare şi piper după gust

MOD DE PREPARARE:

Într-o tigaie mare, care nu se lipeşte, încălzeşte uleiul la foc mediu spre mare. Adaugă ceapa şi usturoiul şi lasă-le la călit cam un minut. Adaugă apoi bamele şi mai lasă pe foc trei minute. Redu focul la mediu, adaugă ambele soiuri de ardei şi găteşte cinci minute. Acum pune porumbul şi mai lasă pe foc alte cinci minute. Adaugă şi fasolele şi mai găteşte două minute. La final, adaugă coriandru, sare şi piper.

Poftă bună!

Cele mai citite

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...
00:00:48

Un copil de două luni a fost rănit în lovitura israeliană din Khan Younis

Adnan, în vârstă de două luni, era tratat pentru rănile suferite în timpul unui atac aerian, în orașul Khan Younis din Gaza, luni (4...
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...
Ultima oră
Pe aceeași temă