14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei, cu legume de mai: Sparanghel cu mazăre şi roşii

Reţeta zilei, cu legume de mai: Sparanghel cu mazăre şi roşii

Sparanghelul este o legumă foarte aromată. Sotat uşor în ulei de măsline şi usturoi, poate fi folosit ca garnitură la aproape orice.

INGREDIENTE:

  • patru linguri de unt fără sare
  • o lingură de ceapă de tuns tocată (sau codiţe de ceapă verde)
  • o lingură de pătrunjel proaspăt tocat
  • o linguriţă de piper proaspăt măcinat
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • două linguri de ulei de măsline
  • două bucheţele de sparanghel
  • o cană de mazăre fină
  • doi căţei de usturoi
  • o cană de roşii cherry

MOD DE PREPARARE:

Într-un bol mic, combină untul, ceapa, pătrunjelul, piperul şi sarea şi amestecă-le bine. Transferă untul cu ierburi pe o folie de 30 cm lungime, apoi ruleaz-o pentru a face un baton. Răsuceşte capetele foliei pentru a sigila conţinutul. Pune batonul de unt la frigider să se întărească. Îl poţi lăsa acolo de la o oră până la două zile.

Pune o tigaie mare pe foc mediu şi încălzeşte uleiul de măsline. Adaugă sparanghelul şi căleşte-l pentru cinci minute. Apoi adaugă mazărea şi usturoiul pisat şi căleşte-le cam opt minute, până când se înmoaie legumele. Adaugă roşiile şi mai lasă pe foc mediu alte două minute.

Aşază legumele fierbinţi pe un platou. Taie untul cu mirodenii în felii de unul-doi cm grosime. Adaugă feliile de unt peste legumele fierbinţi şi serveşte.

Poftă bună!

Cele mai citite

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă