11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Berbec cu fasole albă

Reţeta zilei: Berbec cu fasole albă

Fasolea albă are numeroase beneficii pentru sănătate. Este bogată în fibre, proteine, antioxidanţi şi conţine cantităţi importante de molibden, o substanţă implicată în procesul de detoxifiere.

INGREDIENTE:

  • 1,2 kg carne de berbec
  • 600 g fasole boabe
  • 200 ml ulei
  • trei cepe
  • o lingură de pastă de ardei
  • două linguri de bullion
  • piper
  • patru căţei de usturoi
  • o crenguţă de cimbru
  • o foaie de dafin
  • o legătură de verdeaţă
  • sare

MOD DE PREPARARE:

Alege fasolea de impurităţi şi pune-o într-un vas cu apă şi las-o la înmuiat câteva ore.

Spală bine carnea de berbec, tai-o în bucăţi, săreaz-o şi prăjeşte-o în ulei încins, într-o tigaie. Apoi scoate carnea din ulei şi mut-o în altă cratiţă.

În uleiul rămas de la prăjirea cărnii, căleşte ceapa, curăţată şi tăiată mărunt. Stinge-o cu pastă de ardei, bulion şi apă. Potriveşte sosul de gust cu sare şi piper, apoi adaugă carnea, usturoiul curăţat şi tăiat mărunt şi cimbrul. Lasă să fiarbă circa două ore.

Scurge fasolea de apa în care a stat la înmuiat şi pune-o la fiert într-o cratiţă. După ce apa dă în câteva clocote, scurge-o şi arunc-o. Apoi acoperă fasolea cu altă apă şi pune-o la fiert cu câteva linguri de ulei, sare şi foaia de dafin. Apoi, toarnă fasolea fiartă peste carne şi mai lasă-le la fiert împreună încă 10 minute.

Serveşte mâncarea de berbec cu fasole albă fierbinte, cu verdeaţă tocată mărunt presărată deasupra.

Poftă bună!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă