Tortul mojito înghețat, cu blat de covrigei (”pretzels”) și cremă de brânză, frișcă, rom și lime, este un desert excelent pentru sezonul cald. Chiar dacă se lasă la congelator pentru opt ore, pregătit după rețeta sugerată de popsugar.com, tortul merită așteptarea.
Ingrediente
- 120 g de unt sărat
- 600 g de pretzels, zdrobiți
Citește și: Reţetă vegetariană de vară: Salată pentru detoxifiere
- 200 g și șase linguri cu zahăr granulat
- 240 g de brânză cremoasă
- coaja rasă de la trei lime
- 100 ml de suc de lime
- două linguri cu rom alb
Citește și: Rețetă: SMOOTHIE delicios cu căpșuni
- trei linguri cu mentă zdrobită
- 400 ml de frișcă
Mod de pregătire
Într-o cratiță de mărime medie, se topește untul, la temperatură scăzută. Se adaugă pretzels și două linguri cu zahăr. Se lasă în cratiță până când se prăjesc puțin, pentru aproximativ trei minute. Se transferă într-un bol.
După ce se răcește suficient de bine, se presează compoziția pe fundul și pereții unui vas cu pereți mici, de aproximativ 20 de cm. Se dă la congelator pentru 30 de minute.
Între timp, cu un mixer, se bate brânza cremoasă la viteză medie, două sau trei minute. Se adaugă zahărul rămas și se amestecă totul la viteză mică. Apoi, treptat, se încorporează coaja de lime, sucul, romul și menta mărunțită.
Într-un alt bol, se bate frișca până devine tare. Apoi, se amestecă în compoziția de brânză.
Se pune compoziția deasupra celei de pretzels, se învelește în folie alimentară și se dă la congelator pentru cel puțin opt ore.
Înainte de servire, se poate decora cu frunze de mentă.