Cristina Toth, de la www.divainbucatarie.ro, vă propune un desert delicios și inedit: chec cu vin roșu și ciocolată.
Ingrediente
– 4 ouă (200 g.)
– un praf de sare
– 200 g zahăr
– 200 g unt topit și răcit
– 200 g făină
– o linguriță rasă praf de copt – opțional
– 100 ml vin roșu
– 100 g ciocolată neagră
– 15 g pudră de cacao neagră
– o linguriță cu vârf de scortișoară
– o linguriță coajă rasă de portocală
Mod de preparare
Cântărim ouăle scoase din coajă, apoi cântărim exact aceeași cantitate de unt, zahăr și făină. Mixăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm treptat zaharul și mixăm încă 10 minute din momentul în care am terminat de pus zahărul.
Încorporăm alternativ uleiul și făina, fără să omogenizăm complet compoziția. Pentru cei ce folosesc în mod obișnuit praf de copt, acesta este momentul în care poate fi adăugat. În acest timp, punem la bain-marie vinul roșu și ciocolata neagră, până se topește ciocolata. Luăm de pe foc, adăugăm cacao, coaja rasă de portocale și scorțișoara și amestecăm bine.
Turnăm ușor vinul cu ciocolata în aluat, amestecând la final până omogenizăm compoziția. Turnăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și îl coacem primele 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C, apoi în jur de 30-40 minute la 160°C (în funcție de puterea cuptorului din dotare).