17.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialResuscitari politice pentru Surduc

Resuscitari politice pentru Surduc

Autoritatile judetene vorbesc de ani buni de amenajarea singurului loc de agrement din Timis, lacul Surduc, pentru a putea intra in circuitul turistic international. Proiectul ramane, insa, de fiecare data, la nivel declarativ.
Finantarea de peste patru milioane de euro din fonduri PHARE a fost pierduta de catre Consiliul Judetean Timis, pentru ca oamenii nu si-au autorizat la timp casele construite in zona.

Revenit in functia de director al Directiei Apelor Banat, Titu Bojin promite si el ca va cauta o solutie pentru ca proiectul sa fie finalizat pana in anul 2010. Promisiunea nu este intamplatoare, mai ales ca Bojin se pregateste sa preia functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis, la alegerile locale, din partea PSD.
"Proiectul de la Surduc a ramas doar o idee pe hartie. Finantarea de 4,8 milioane de dolari a fost pierduta din cauza incapacitatii Consiliului Judetean si a Primariei Fardea de a incheia autorizarea constructiilor si de a pregati infrastructura pentru turismul international. Sper sa putem relua discutiile pentru a reveni cu finantarea pentru zona respectiva", a spus Bojin.
Jana Lavrics, purtator de cuvant al CJ Timis, sustine ca institutia incearca sa gaseasca, prin Agentia de Dezvoltare Economica si Sociala, un program european prin care sa obtina fonduri.  Petru Paun Vasiloni, primarul comunei Fardea, pe raza caruia se afla lacul, a declarat ca solutia gasita a fost impartirea proiectului initial in patru proiecte mai mici, care sa fie finantate prin accesarea de fonduri structurale.
Desi fondurile PHARE au fost pierdute in urma cu trei ani tocmai din cauza a circa 60 de persoane care nu si-au autorizat la timp imobilele construite, primarul sustine ca administratia a depasit acum acest moment.
"Nu mai avem acum probleme cu autorizatiile. Au ramas vreo cateva case care au documentatii in lucru. In fiecare an i-am somat sa le demoleze si unii au facut-o singuri cand au vazut ca sunt pe cale de a fi inundati", a spus edilul comunei.

Conform proiectului initial, lacul Surduc (aflat in estul judetului) si zona adiacenta, malurile apei si zona de padure din apropiere ar fi urmat sa fie reabilitate ecologic, iar vilele si cabanele ar fi beneficiat de lucrari de infrastructura care sa ofere confort celor care aleg sa-si petreaca aici vacantele. Pe malul lacului si-au construit vile fostul presedinte al CJ Timis de pe vremea guvernarii PSD, Dan Ioan sipos, actualul presedinte al CJ, Constantin Ostaficiuc, dar si fostul prefect PSD Horia Ciocarlie.

Cele mai citite

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...

A omorât sau nu, cu mașina, baronul Horia Teodorescu un om la Măcin-Tulcea

Baronul PSD Horia Teodorescu candidează pentru al patrulea mandat de președinte al Consiliului Județean Tulcea, dar nici până astăzi nu a clarificat evenimentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă