18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialRestanţe de 1,5 milioane lei, la plata alocaţiei de hrană pentru copii...

Restanţe de 1,5 milioane lei, la plata alocaţiei de hrană pentru copii daţi în plasament

Cei aproape 1.600 de copii din judeţul Vaslui aflaţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti au de primit din partea autorităţilor statului restanţe de 1,5 milioane de lei, reprezentând alocaţia de hrană zilnică ce nu a fost încasată pe ultimele patru luni.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui are de dat 1,5 milioane lei pentru plata alocaţiei de hrană către cei 1.371 de asistenţi maternali din judeţ care au în îngrijire de la stat 1.578 copii pentru care s-au instituit măsuri speciale de protecţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acest lucru în condiţiile în care statul alocă, conform legii, şase sau 8,3 lei pe zi, în funcţie de vârstă, fiecărui copil aflat în plasament.

“La această dată, înregistrăm patru luni restanţe la plata alocaţiei zilnice de hrană pentru copiii aflaţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti din judeţul Vaslui. Achitarea celor aproximativ 370.000 lei pentru fiecare lună restantă la acest drept se va face în funcţie de alocările bugetare de la stat, deci nu depinde absolut nimic de noi”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Pe lângă debitele la plata alocaţiei zilnice de hrană, DGASPC Vaslui mai are de achitat către copiii aflaţi în plasament şi drepturile de cazarmament pe a doua jumătate a anului trecut. Tot în funcţie de vârstă, beneficiarii de asistenţă maternală primesc între 498 şi 754 lei pe an astfel încât, şi la acest capitol, restanţele se ridică la aproximativ 480.000 lei.

Cele mai citite

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă