36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialRepublica Moldova insistă ca RUSIA să retragă armata din TRANSNISTRIA

Republica Moldova insistă ca RUSIA să retragă armata din TRANSNISTRIA

Republica Moldova insistă pentru retragerea totală a trupelor şi a echipamentelor militare ale Rusiei din Transnistria, informează Mediafax.

De asemenea, Moldova cere transformarea operaţiunii internaţionale de pace din regiunea separatistă în misiune civilă, a declarat Natalia Gherman, ministrul de Externe al Republicii Moldova, la o reuniune OSCE.

Trupele Rusiei sunt staționate în Transnistria cu acordul autorităților separatiste de la Tiraspol. Guvernul de la Moscova susține că militarii fostei Armate a XIV-a apără populația rusofonă din Transnistria.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă