14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialReprezentanţii judecătorilor din Egipt fac apel la boicotarea referendumului privind Constituţia

Reprezentanţii judecătorilor din Egipt fac apel la boicotarea referendumului privind Constituţia

Clubul judecătorilor din Egipt, care reprezintă judecătorii din întreaga ţară, şi-a anunţat duminică refuzul de a superviza referendumul privind proiectul de Constituţie prevăzut la 15 decembrie, în contextul tensiunilor puternice între preşedintele Mohamed Morsi şi puterea judiciară, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

“Toţi judecătorii din Egipt şi Cluburile judecătorilor din capitală au ajuns la un acord de a nu superviza şi a boicota un referendum asupra proiectului de Constituţie”, a anunţat preşedintele Clubului judecătorilor, Ahmed al-Zind, într-un comunicat transmis de agenţia oficială de presă Mena.

Clubul judecătorilor a făcut deja apel acum o săptămână la o grevă pe termen nelimitat în toate tribunalele ţării până când preşedintele islamist va renunţa la decretul din 22 noiembrie prin care acesta şi-a alocat prerogative sporite.

În cursul după-amiezii, un responsabil islamist care a participat la elaborarea proiectului Constituţiei a apreciat că opoziţia judecătorilor, majoritatea numiţi sub regimul lui Hosni Mubarak, nu va împiedica buna desfăşurare a referendumului asupra acestui text care divizează ţara.

“Sunt sigur câ în final judecătorii vor superviza referendumul. Avem 14.000 de judecători. Nimeni nu a spus că toţi 14.000 sunt de aceeaşi părere” cu privire la puterile lui Morsi şi Constituţia, a declarat duminică pentru AFP Amr Darrag, înalt resposabil al Partidului libertăţii şi justiţiei (PLJ) formaţiunea politică a Frăţiei musulmane din care face parte Morsi.

Alăturându-se Curţii de casaţie şi altor tribunale din ţară, Înalta curte constituţională egipteană a anunţat duminică o grevă pe termen nelimitat pentru a denunţa “presiunile” partizanilor preşedintelui islamist.

Cele mai citite

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă