18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialReorganizarea Oncos începe sub semnul insolvenței

Reorganizarea Oncos începe sub semnul insolvenței

Unul dintre principalii producători de carne de pui din Transilvania, grupul clujean Oncos, a anunțat oficial că va începe reorganizarea. Pentru una dintre companiile din grup, reorganizarea are loc în condiții de insolvență, în timp ce restul afacerilor va fi reorganizat independent de procedura sub control judiciar. „Necesitatea res­tructurării vine în contextul scăderii puterii de cumpărare a populației și a lipsei unei finanțări corespunzătoare a afacerii, ce au cauzat un dezechilibru financiar companiei. Decizia are ca obiectiv însănătoșirea afacerii, care să îi permită să-și continue activitatea în mod avantajos pentru clienți, parteneri și furnizori și profitabil pentru companie. Procesul presupune restructurarea activității Oncos Prod împreună cu specialiști în business restructuring și reorganizarea S.C. Oncos S.A. la cererea companiei. În cadrul procesului de redresare obiectivele sunt păstrarea locurilor de muncă, a structurii centrelor de producție și a celor de distribuție și vânzare. Grupul Oncos a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de peste 148.000.000 lei”, spun reprezentanţii companiei.

Criza, motivul reorganizării

”În ultimii ani am resimțit puternic efectele crizei economice, care s-au văzut atât în scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor, cât și în lipsa unor surse de finanțare viabile pe piață. Oncos este un busi­ness antreprenorial, românesc, ce nu beneficiază de sprijinul unui grup sau al unui investitor care să susțină afacerea și în condiții economice dificile. În acest context, restructurarea business-ului grupului a venit ca o soluție firească și necesară pentru însănătoșirea acestuia. Pe parcursul procesului de restructurare, vom acorda o mare atenție păstrării și securizării locurilor de muncă ale angajaților, a structurii centrelor de producție, distribuție și vânzare. Avem baze solide, care ne vor ajuta să însănătoșim afacerile și să reluăm creșterea”, a declarat Vasile Onacă, acţionarul majoritar al grupului clujean.

Planul de reorganizare al afacerii include creşterea cu cca. 25% a capacităţii de producţie şi procesare a cărnii de pasăre. Astfel, în cadrul unui parteneriat strategic, vor fi puse în funcţiune încă 12 hale de creştere a păsărilor, cu o capacitate totală de 1,3 milioane capete pe an. Capacitatea totală de creştere şi procesare a grupului va depăşi 6,3 milioane capete anual, după ce în 2013 a crescut cu 6% față de anul anterior. Oncos Grup ocupă locul 10 pe piaţa naţională în privința numărului de pui de carne crescuți în fermele proprii, iar capacitatea totală de creştere şi procesare este în prezent de peste 5.000.000 capete pui de carne pe an. De asemenea, există posibilitatea reconversiei unui spațiu din comuna Florești, folosit în prezent pe post de fermă de pui, într-unul dedicat proiectelor imobiliare. O solicitare în acest sens a fost deja depusă la Primăria Florești.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă