16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialRenunţă la pretexte şi mănâncă sănătos!

Renunţă la pretexte şi mănâncă sănătos!

Involuntar, fiecare dintre noi ne mai uităm şi în „curtea vecinului”. De cele mai multe ori este convenabil deoarece ne putem folosi de tot felul de pretexte pentru care să nu mâncăm sănătos, să nu ne lăsăm de fumat sau să mai treacă o lună şi să nu mergem la sport. Cu cât renunţi mai repede la scuze cu atât îţi vei îmbunătăţi stilul de viaţă.

Şi ce dacă ai un vecin care a fumat 50 de ani şi nu a avut nimic sau prietena care mănâncă la 3 dimineaţa şi este trasă prin inel? Există întotdeauna excepţii de la regulă! Într-adevăr, nu putem mânca mereu sănătos deoarece mai mergem la o petrecere sau într-o vacanţă. Dar ceea ce nu este ok, este să inventezi scuze pentru a nu avea un regim echilibrat şi sănătos. Pretextele la care ar trebui să renunţi:

1. „Prietenii şi familia nu mănâncă sănătos”

Este uşor să dai vina pe alţii pentru regimul tău alimentar. Întotdeauna poate exista un factor pentru care să nu reuşeşti să mănânci sănătos. Nu mai da vina pe alţii şi anunţă-ţi familia şi prietenii că vrei să faci câteva modificări în ceea ce priveşte stilul tău de viaţă. Va fi un pic mai greu la început până vei putea să îţi faci un meniu separat, dar în timp, cine ştie? Poate vei putea angrena toată familia la un stil de viaţă mai sănătos.

2. „Mănânc mereu în oraş”

Cu puţină imaginaţie îţi poţi crea propriul meniu pe care să îl pui la pachet ca să nu mai fii nevoit să mănânci la fast food-uri. O altă variantă este să îţi alegi restaurantul sau locul unde vrei să mănânci cu grijă pentru a putea servi ceva sănătos şi hrănitor.

3. „Nu am timp să mănânc”

Cheia unei diete echilibrate este planificarea. Dacă ştii să îţi organizezi timpul, vei avea timp şi să mănânci. Ori, alege mereu varianta sănătoasă. Mai bine îţi cumperi o pungă de alune decât să mănânci gustări nesănătoase.

4. „Nu ştiu să gătesc”

Cu toate sursele pe care le ai la dispoziţie, începând cu cărţi până la internet, gătitul nu ar mai trebui să reprezinte o problemă.  

Cele mai citite

Încă o ediție a Eurovision cu scandal. Reprezentantul Olandei a fost exclus

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie, au...

Nicușor Dan în enciclopedia LaRuși

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, demonstrează din nou că orice naște din familia de AUR a clanului George Simion, tot...

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă