11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialRegina Elisabeta a II-a ar putea părăsi temporar reședința oficială. Care este...

Regina Elisabeta a II-a ar putea părăsi temporar reședința oficială. Care este motivul

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord ar putea părăsi temporar Palatul Buckingham, reședința sa oficială londoneză, pentru a permite renovarea acestuia, informează Agerpres.

Acesta este unul dintre ”scenariile aflate în studiu”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al palatului, menționând că decizia va depinde de modul în care se vor executa lucrările, ”în etape sau în bloc” și operațiunea ar putea să coste 150 milioane de lire (211 milioane de euro).

Citește și: Întâlnire regina Marii Britanii și Angela Merkel. Cum a fost întâmpinată Elisabeta a II-a în Germania

Suverana britanică, în vârstă de 89 de ani, petrece o parte din an la Buckingham Palace pentru a-și exercita funcțiile de stat — primește invitați, organizează recepții, acordă titluri onorifice.

Clădirea din secolul al XVIII-lea, aleasă de Regina Victoria ca ”epicentru al vieții Națiunii”, are 775 de încăperi și nu a mai fost modernizată de la urcarea pe tron a actualei suverane, în 1952.

Un raport parlamentar publicat în ianuarie 2014 estima la 73 de milioane de euro cheltuielile necesare pentru modernizarea sistemului de încălzire și de alimentare cu energie electrică, precum și a instalațiilor sanitare, pentru repararea acoperișului și eliminarea azbestului din uriașul edificiu.

Menționarea unui deviz de trei ori mai mare a avut loc exact în ziua în care s-a difuzat raportul privind cheltuielile familiei regale în anul fiscal 2014-2015, care s-au ridicat la 35,7 milioane de lire (49,9 milioane de euro), la fel ca anul precedent.

Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă