19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialRegele Iordaniei promite reforme politice

Regele Iordaniei promite reforme politice

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a dat asigurări duminică în legătură cu intenţia sa de a impune reforme politice care să ducă la formarea de guverne care să se bucure de susţinerea majorităţii în Parlament, potrivit NewsIn.

“Aşteptăm un mecanism care să ducă la parlamente cu reprezentare eficientă a partidelor politice şi formarea de guverne care să se bucure de majoritate în Parlament”, a declarat monarhul într-un discurs televizat rostit cu ocazia împlinirii a 12 ani de la urcarea sa pe tron.

Abdullah al II-lea a precizat că reformele politice vor fi bazate pe un compromis privind proiectele de lege pentru alegeri, la care au lucrat în ultimele luni partidele politice.

El a avertizat că reformele “nu vor fi monopolizate de niciun grup şi nu vor fi subiectul niciunor condiţii formulate de vreun partid”.

El a făcut aluzie la opoziţia islamică, ce a respins săptămâna trecută un nou proiect de lege electorală, spunând că nu respectă principiul reprezentării proporţionale.

Abdullah a fost supus la presiuni din partea unor grupări de opoziţie să transforme Iordania într-o monarhie constituţională şi să renunţe la unele prerogative, precum desemnarea premierului şi miniştrilor.

Duminică, monarhul şi-a mai luat angajamentul să accelereze lupta împotriva corupţiei, dar a avertizat în legătură cu acuzaţiile de corupţie care nu sunt bazate pe dovezi adecvate.

El a mai subliniat importanţa reformelor economice, care vor implica revizuirea sistemului de impozitare, creşterea productivităţii şi a competititvităţii şi îmbunătăţirea climatului de investiţii din ţară.

Cele mai citite

Numărul angajaţilor care se întorc la birou este în continuă creştere (analiză)

Numărul angajaţilor care se întorc la birou este în continuă creştere, biroul fiind acum perceput nu doar ca un centru de cost, ci mai...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă