19.5 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialRegele designului floral din Moscova vine la Cluj

Regele designului floral din Moscova vine la Cluj

Cel mai mare specialist în design floral din Moscova, Araik Galstyan, va organiza un spectacol la Cluj, pe 12 iunie. El va prezenta aranjamente florale și buchete pentru mirese, în cadrul unei defilări de modă care va aduce în palatul baroc ce adăpostește Muzeul de Artă unele dintre cele mai frumoase modele din lume. De asemenea, maestrul designului floral va organiza un atelier de lucru, la care vor participa artiști din România, Republica Moldova, Armenia, Serbia, Suedia și Ungaria.

Printre cei mai buni din lume

Araik Galstyan este cotat de publicațiile de specialitate drept unul dintre cei mai buni specialiști din lume în domeniul designului floral. Pe data de 12 iunie el va fi prezent la Cluj, pentru a împărtăși din experiența lui artiștilor veniți din șase țări. De asemenea, în premieră pentru România, aproximativ 300 de persoane vor putea participa la defilarea de modă Araik Galstyan, care va pune în valoare frumusețea femeilor și gingășia florilor, spune artistul clujean Ioana Cadar. „Workshop-ul (n.r. – atelierul de lucru) din perioada 8-11 iunie adresat floriștilor (n.r. – specialiștilor în design floral) participanți se va baza pe concepte inovatoare pentru România, deschizând astfel calea floriștilor români și europeni spre un nou mod de gândire și abordare conceptuală în folosirea florilor, structurilor și materialelor naturale. Scopul proiectului este unul educațional, dar și socio-cultural artistic. Workshop-urile vor fi ateliere de formare profesională cu participare interactivă. Participanții la ateliere îl vor avea ca profesor pe maestrul designer internațional Araik Galstyan, asistat de designerul florist Ruslan Valiev din Armenia“, a spus Ioana Cadar.

Artistul armean Araik Galstyan conduce și una dintre cele mai prestigioase școli din lume în domeniul designului floral. Printre clienții săi se numără cele mai cunoscute case de licitații occidentale, dar și festivaluri culturale interna­ționale.     

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă