9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRefacerea carosabilului, in cinci zile de la terminarea lucrarii edilitare

Refacerea carosabilului, in cinci zile de la terminarea lucrarii edilitare

Efectuarea lucrarilor de interventie la strazi si refacerea carosabilului dupa finalizarea santierului au fost reglementate de municipalitate printr-o hotarare aprobata de consilierii generali la ultima sedinta. Astfel, constructorii vor avea voie sa inceapa lucrarile de interventie pe strazile Capitalei dupa obtinerea autorizatiei de construire si numai dupa ce primaria a fost instiintata de demararea santierului si i s-a prezentat contractul de refacere a suprafetei afectate.
Lucrarile de refacere a strazilor si trotuarelor aflate in perioada de garantie si postgarantie vor fi efectuate numai de catre firmele care se ocupa de gestiunea si intretinerea drumurilor respective. Perioada de garantie a lucrarilor de refacere va fi de cel putin doi ani. Prin aceste masuri, edilii urmaresc sa evite situatiile, destul de des intalnite, in care constructorii uita sa mai refaca asfaltul sau fac lucrari de mantuiala.
In ultimii ani, multi detinatori de retele de utilitati au sapat pentru a remedia avariile sau pentru a moderniza conductele subterane si apoi au lasat carosabilul intr-o stare foarte proasta. Unii au tot amanat aducerea drumului la starea initiala. De acum incolo, lucrarile tehnico-edilitare, atat cele de investitii, cat si de remediere a avariilor, se vor executa pe baza unor proceduri stabilite de comun acord intre constructorii de drum, administratorii de retele si Primaria Capitalei. In plus, administratorii de retele sunt obligati sa ceara constructorului de drum sa refaca strada in termen de cinci zile de la finalizarea lucrarilor tehnico-edilitare. Detinatorii de utilitati care doresc sa faca lucrari de investitii trebuie sa respecte termenul de incepere prevazut in Planul Coordonator Anual.
Pana acum nu existau dispozitii care sa reglementeze raporturile intre cei care executau lucrari tehnico-edilitare si cei carora li s-au incredintat prin licitatie gestionarea si intretinerea postgarantie a strazilor reabilitate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă