11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialRedimensionarea livingului la bloc

Redimensionarea livingului la bloc

Livingul dă tonul amenajării oricărei locuinţe. Chiar dacă există şi situaţii când nu se pleacă de la premisa că stilul camerei de zi trebuie să-l dicteze pe cel al încăperilor din restul locuinţei, livingul are totuşi un rol central în preocupările proprietarilor.

Atunci când abordarea zonelor apartamentului este diferită, livingul se impune în topul atenţiei, fie numai şi prin dimensiuni. Fiind încăperea cea mai spaţioasă, dar şi cea mai vizibilă, devine terenul propice pentru punerea în operă a ideilor de reamenajare.

Primul aspect pe care ar trebui să-l avem în vedere atunci când începem renovarea camerei de zi este modificarea formei acesteia. Bineînţeles, ne referim la apartamentele de bloc care au spaţii monotone din punctul de vedere al geometriei. Adaosul spaţial şi schimbarea geometriei aduc în mod sigur un plus de farmec acestei încăperi.

În al doilea rând, atenţia trebuie să se canalizeze asupra detaliilor şi estetizării spaţiului, deoarece rezultatul final depinde în mare măsură de acestea. O proiectare minuţioasă, conformă cu viziunea de ansamblu, va garanta rezultate de excepţie.

Reamenajarea livingului, pe care o vom prezenta în continuare, a fost planificată în detaliu, începând cu instalaţia electrică şi terminând cu amplasarea corpurilor de mobilier. Toată acţiunea a fost facilitată de structura iniţială a încăperii. Mai exact, aceasta avea forma unui hexagon neregulat, formă care a devenit şi mai complexă după integrarea balconului de 6 mp în aria utilă.

S-a renunţat la corpuri de iluminat precum candelabru sau aplicele, preferându-se spoturile. În acest scop a fost necesară construirea unui tavan fals, care să mascheze instalaţia electrică şi în care să poată fi montate spoturile luminoase. Acesta a fost realizat din plăci din gips-carton, care au fost montate pe o structură metalică suspendată de planşeu.

Balconul a fost integrat în încăpere, lucru ce a necesitat o serie de lucrări. Mai întâi, au fost montate ferestre termoizolante. În al doilea rând, a fost izolată pardoseala cu un strat din polistiren extrudat. În procesul de turnare a şapei a fost nivelată şi suprafaţa pardoselii din fostul balcon. Iniţial, ea a fost turnată în aşa fel încât să permită scurgerea apei, lucru ce genera o diferenţă de nivel de 5 cm. După nivelarea pardoselii, a fost montat parchet laminat. Datorită stratului de izolaţie, pardoseala din zona fostului balcon este cu 12 cm mai înaltă decât cea din restul camerei. Practic, această rupere de nivel individualizează şi mai mult această zonă.

Uşile canat, care făceau legătura cu dormitorul matrimonial, au fost înlocuite cu unele noi, culisante. Pentru ca atunci când sunt deschise să fie ascunse privirii, de o parte şi de cealaltă, paralel cu pereţii existenţi, au fost construiţi doi pereţi falşi din profile metalice şi plăci din gips-carton, în aşa fel încât uşile să culiseze în interiorul spaţiului rezultat.

Toţi stâlpii de rezistenţă au fost placaţi cu sisteme tencuială uscată. Într-unul din aceste sisteme a fost introdusă instalaţia aferentă aparatului de aer condiţionat.

Pentru zugrăvit au fost alese două culori din aceeaşi gamă cromatică.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă