15.3 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăSpecialRedacţia unui ziar local suedez a fost evacuată în urma unei ameninţări...

Redacţia unui ziar local suedez a fost evacuată în urma unei ameninţări cu bombă

Redacţia unui ziar local suedez a fost evacuată sâmbătă seara, în urma unei ameninţări anonime cu bombă, primită pe e-mail, relatează site-ul TheLocal.se, citat de Mediafax.

Mesajul de ameninţare, care afirma că un atac este plănuit împotriva redacţiei ziarului local din oraşul Nykoping, a fost primit sâmbătă seara, în jurul orei 21.30 (22.30, ora României).

E-mailul conţinea o serie de cerinţe privind relatările ziarului pe tema unui atac cu bombă comis într-un apartament din oraş la 2 martie, în care au fost ucise două persoane. Dacă cerinţele nu sunt îndeplinite, redacţia publicaţiei va fi bombardată, avertiza autorul mesajului.

Echipele de genişti din cadrul poliţiei au sosit la sediul ziarului în jurul orei 2.00 (3.00, ora României) şi au lucrat până la ora 5.00 (6.00, ora României) pentru a securiza clădirea. Poliţia a anunţat că nu s-a descoperit nimic suspect.

"Vom continua monitorizarea clădirii până la noi informaţii", a declarat duminică Mikael Ericson, din cadrul poliţiei din Sormland, pentru agenţia de presă TT.

Un bărbat a fost arestat vineri sub suspiciunea că a comis atacul cu bombă dintr-un apartament situat în cartierul Brandkarr din Nykoping, la 2 martie. Doi bărbaţi în vârstă de 27 de ani au murit în explozie.

Bărbatul arestat a recunoscut că le cunoştea pe cele două victime, dar a negat că ar avea vreo legătură cu atacul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă