21.5 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialRecomandările Chic Ville: Idei pentru amenajarea bucătăriei în trei stiluri diferite –...

Recomandările Chic Ville: Idei pentru amenajarea bucătăriei în trei stiluri diferite – rustic, vintage şi clasic

Stilurile rustic, vintage şi clasic au fost declarate încă de la începutul anului reprezentantive pentru amenajările din 2015, însă, potrivit specialiştilor Chic Ville, conceptul de magazin home&deco 100% ambiental, pentru a reda complet specificul acestor stiluri în zona bucătăriei, alegerea corectă a micilor decoraţiuni este esenţială.

„Indiferent de stilul ales, cel mai important aspect este integrarea în decor a personalităţii proprietarilor. Detaliile fac diferenţa, iar dacă punem suflet atunci când decorăm bucătăria vom obţine un spaţiu intim, cald, în care ne vom bucura să petrecem timp”, a menţionat Marius Şerbănescu, Director de Achiziţii al Chic Ville.

Astfel, pentru amenajarea bucătăriei, unul dintre stilurile recomandate de specialiştii Chic Ville  este stilul rustic, caracterizat prin culori temperate, naturale. De asemenea, prin combinarea corectă a decoraţiunilor, se poate face o trecere subtilă la un stil rustic-industrial, adăugând accente din lemn vechi, fier forjat, obiecte antichizate şi din email, combinate cu nuanţe mai tari care să se regăsească în textile sau obiecte de design.

Pentru un aspect neconvenţional, bucătăria rustică poate fi accesorizată cu elemente metalice din inox sau tablă zincată, ori cu şuruburi industriale prinse în perete care să înlocuiască vechiul cuier.

Un alt stil recomandat de către designerii de interior pentru amenajarea bucătăriilor este cel clasic, reprezentat cu succes prin mobilier din lemn masiv, pardoseli placate cu marmură sau alte materiale nobile şi blaturi din piatră naturală. Decoraţiunile specifice acestui stil vor radia prin eleganţă şi rafinament, culorile folosite vor fi unele temperate, în nuanţe de gri, crem sau maro. Acest tip de bucătărie este recomandat pentru casele cu spaţii generoase, cu posibilitatea încadrării unei insule pentru gătit în centrul bucătăriei.

Nu în ultimul rând, cei ce îşi doresc o vară permanentă în bucătăriile lor, pot opta pentru stilul vintage, caracterizat prin mobilier în culori deschise, uşor antichizat. Completarea corectă a acestui ambient se va face, în primul rând, prin textile în culori deschise, brodate cu motive florale sau cu mici accente dantelate. De asemenea, pentru un aer romantic şi relaxant, pe masa din bucătărie se pot aşeza buchete de flori proaspete.

Obiecte esenţiale pentru o bucătărie completă şi modernă

Potrivit Chic Ville, bucătăria este spaţiul în care organizarea devine o regulă, şi, în acest caz, recipientele şi coşurile pentru depozitat sunt esenţiale. De asemenea, nu trebuie să lipsească nici accesoriile gospodinelor, precum şorţul şi mănuşa pentru cuptor, toate din aceeaşi colecţie, pentru a da o stare de bine în timpul gătitului. Mai mult, tot în spiritul organizării, doamnele şi domnişoarele ar trebui să aibă la îndemână un caiet de reţete sau o carte de bucate, precum şi un suport pentru acesta.

Totodată, pe lângă suporturile de organizare, specialiştii Chic Ville sugerează acele decoraţiuni care au şi un scop practic, precum recipientele din sticlă pentru condimente, cafea, făină, zahăr sau cutiile de ceai disponibile într-o variată gamă de stiluri şi culori. Pe lângă caracterul lor practic, acestea au şi un rol decorativ, întrucât de multe ori vin în suporturi speciale din răchită sau nuiele şi sunt împodobite cu panglici sau desene.

În ceea ce priveşte vesela, Chic Ville recomandă alegerea ei în funcţie de sezon. Astfel, pentru perioada verii se pot alege culori precum turcoaz, albastru pastel, galben floarea-soarelui, şi verde deschis menite să împrospăteze decorul deja existent.

„Dincolo de criteriul sezonier, am observat că, de cele mai multe ori, vârsta clienţilor dictează alegerile acestora. Dacă tinerii sunt atenţi la design şi la preţ, pe măsură ce se înaintează în vârstă, vesela devine un element de colecţie în bucătărie, cele mai căutate piese fiind cele unicat, precum ceramica pictată manual”, a completat reprezentantul companiei.

Între cele două categorii de vârstă intervin tinerii recent căsătoriţi, care investesc în decoraţiunile pentru bucătărie, având în vedere că se află la primele demersuri în mobilarea noii locuinţe. Doamnele sunt extrem de atente la calitatea produselor achiziţionate, dar mai ales la cât de practice sunt acestea. Ele se îndreaptă mai ales către vase pentru servit în cadrul meselor festive, dar şi către vase termorezistente pentru gătit.

 

Cele mai citite

Astăzi începe EURO 2024! Avancronica meciului de deschidere, dintre Germania și Scoția

Astăzi debutează cea de-a 17-a ediție a Campionatului European de Fotbal cu meciul de deschidere dintre echipa gazdă, Germania, şi Scoţia, care se dispută...

Nu scăpăm de vremea rea! Cod galben de furtuni în București și localități din 24 de județe, pe parcursul zilei de vineri

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în 24 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti,...

Topul motivelor pentru care românii ar refuza un job

69% dintre angajații români participanți la un studiu internațional spun că ar refuza o ofertă de job dacă ar avea o experiență neplăcută la...
Ultima oră
Pe aceeași temă