23.2 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomeSpecialRealizatorii Daniel Buzdugan și Mihai Morar, în vizorul CNA după glumele făcute...

Realizatorii Daniel Buzdugan și Mihai Morar, în vizorul CNA după glumele făcute la adresa jucătorilor din Naționala RD Congo

Meciul amical dintre echipele naționale de fotbal ale României și Republicii Democrate Congo încheiat la egalitate 1-1 a fost urmat de un moment absolut neplăcut, revoltător și de neiertat din partea audienței.

În direct la Radio ZU, cunoscuții realizatori Mihai Morar şi Daniel Buzdugan, vedetele postului, s-au întrecut în remarci rasiste după meci. Cei doi au făcut o serie de "glume" în care jucătorii africani, antrenorul şi suporterii au fost numiţi "maimuţe", "macaci", "urganutani", "gorile", "primate".

Câteva dintre afirmaţiilor făcute de Buzdugan şi Morar la Radio ZU:

"Dacă noi îl avem pe father Chicken (cu referire la 'tata Puiu', cum mai este numit Anghel Iordănescu – n.r.), ei îl au pe father Monkey. Cei din Congo au fost susţinuţi de 8000 de maimuţe. Galeria lui Congo se cheamă Coadă de Maimuţă. La intrările la stadionul unde s-a ţinut meciul cică era o coadă de maimuţă de n-ai văzut aşa ceva."

"Nici naţionala Franţei nu abundă de francezi. Deci va fi practic tot un meci cu Congo, dar un pic mai buni."

Vezi şi: Scene incredibile: Suporterii lui 'U' Cluj au intrat pe teren şi au luat jucătorii la bătaie/ VIDEO

"Care e diferenţa între antrenorul României şi antrenorul naţionalei statului Congo. Tata Puiu crede în Dumnezeu, antrenorul lui Congo crede în cimpanzeu."

"Deci au jucat cu gorilienii practic. Să faci 1-1 cu gorilienii nu e de ici de colo. Ăia au muşchi. Ăia fug de pume, se ascund prin copaci, jaguar… e greu."

"A fost un rezultat fix puma pentru naţionala României. La un moment dat cică Torje a zis 'Bagă-ţi puma că nu…'."

"Imnul statului Congo. In the jungle, the mighty jungle. Hai, mâina la piept. Laba la blană. Cum la noi e mâna la piept, la ei…"

"Ştii cum spun ei: 'Wimoweh, wimoweh, focu' la ei!'"

"Avem şi declaraţiile câtorva jucători. Tătăruşanu a declarat: 'Of, of, of, of, of, mor toţi duşmanii, că eu fac egal cu urangutanii.' Torje: 'Sunt vitezoman al dracu', nu mă-ntrece nici macacu'."

Cântăreţul Kamara, născut în Guineea Franceză, dar crescut şi stabilit în România, s-a simţit vizat de comentariile celor doi realizatori de radio şi a reacţionat printr-un mesaj, declarându-se uluit şi jignit. Artistul a mai afirmat că Buzdugan şi Morar nu fac cinste breslei lor şi îi roagă să nu-i mai difuzeze piesele.

Daniel Buzdugan şi Mihai Morar, în vizorul CNA şi CNCD:

Daniel Buzdugan şi Mihai Morar, în vizorul CNA şi CNCD Potrivit site-ului Paginademedia.ro, cei doi realizatori ai postului de radio au fost reclamaţi la CNA pentru seria de remarci rasiste, în timp ce Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat, realizatorii fiind citaţi să se prezinte luni, 6 iunie, la CNCD pentru a da explicaţii cu privire la afirmaţiile făcute.

 

 

Cele mai citite

Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 9,9%, în septembrie, față august 2023

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României se situau la nivelul de 59,238 miliarde de euro, la 30 septembrie 2023, în creştere cu 9,9%,...

Polițistă din Călărași, prinsă cu iubitul fugit din arest la domiciliu! Bărbatul este cercetat pentru tentativă de omor

Polițista a fost prinsă într-un imobil în timp ce se afla cu iubitul care fugise din arestul la domiciliu. Incidentul s-a întâmplat în...

Iohannis a promulgat legea! Neregulile în utilizarea fondurilor europene vor fi aspru sancționate

Potrivit comunicatului menționat, este vorba despre "decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 97/2022 pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies