22.4 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialReacția lui Ponta după ce DNA a preluat dosarul ”Votul în diaspora”

Reacția lui Ponta după ce DNA a preluat dosarul ”Votul în diaspora”

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, cu privire la preluarea dosarului ”Diaspora” de către DNA, că justiția trebuie să-și facă datoria. "Justiția să-și facă datoria", a răspuns premierul la întrebarea presei despre cum comentează faptul că DNA a preluat ancheta în cazul votului din diaspora.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat, tot joi, cu privire la preluarea dosarului ”Diaspora” de către DNA, că legea a fost respectată în organizarea alegerilor prezidențiale în străinătate. 

”În legătură cu preluarea dosarului ”Diaspora”de către DNA, din punctul nostru de vedere legea a fost respectată. Justiţia va avea, însă ultimul cuvânt. Este regretabil ce s-a întâmpat cu votul din afara ţării şi, de aceea, reprezentanţii Guvernului şi-au cerut scuze pentru situaţia creată. Nu a fost rea-voinţă şi nici o încălcare a legilor”, a spus Firea, într-o declaraţie oficială.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, costul politic a fost ”dureros”, iar din acesta e înţelept să înveţe întreaga clasă politică şi să fie atentă la legislaţie şi să o îmbunătăţească, pentru a preveni astfel de situaţii nedorite.

DNA a preluat ancheta în cazul votului din diaspora, după ce Parchetul şi-a declinat competenţa, în condiţiile în care există indicii că au fost săvârşite fapte de corupţie.

Potrivit Parchetul, în acest dosar a fost începută urmărirea penală pe 18 noiembrie 2014, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, neglijență în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Cele mai citite

Elenei Lasconi i-ar fi suficientă o noapte de președinte ca a lui Geoană, ca să vorbească mai mult ca Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu La cum a început să turuie primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, imediat după ce a fost aleasă online președinte al Uniunii...

România-Olanda în optimi de finală la EURO 2024. Tabloul complet al meciurilor din optimi

S-a decis tabloul complet al optimilor de finală de la EURO 2024. Cu siguranţă, cea mai aşteptată partidă pentru noi este duelul România –...

Speranță pentru agricultori, chiar și în condițiile secetei: un morcov răsare din Ciucă, după negocierile cu Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Agricultorii români se plâng de seceta care a acaparat Europa și țara noastră în special, ce le compromite toate culturile. Se întrevede...
Ultima oră
Pe aceeași temă