25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialRapid şi Dinamo, în grafic; Steaua, umilită

Rapid şi Dinamo, în grafic; Steaua, umilită

Rapid şi Dinamo au debutat în noul campionat cu victorii, însă Steaua a continuat seria jocurilor proaste şi a fost umilită în deplasare de Voinţa Sibiu. Pe de altă parte, Universitatea Cluj s-a înscris deja în cursa pentru un loc în cupele europene.

Voinţa Sibiu a reuşit să obţină acasă un egal cu Steaua. Anonimii antrenaţi de Alexandru Pelici au reuşit să pună la punct vedetele echipei finanţate de Gigi Becali. Sibianul Radu Neguţ a izbutit în minutul 88 să aducă egalarea şi să înscrie pe tabelă un scor echitabil cu evoluţia meciului. Steaua nu se regăseşte şi a avut un nou joc foarte slab, doar golul brazilianului Tatu din minutul 36 a punctat la spectacolul fotbalistic. Gigi Becali a reacţionat din nou la televizor, acuzându-l pe mijlocaşul Răduţ de golul primit. Antrenorul Ronny Levi a cerut transferarea a „patru-cinci jucători foarte buni”, iar Anghel Iordănescu a precizat că „trebuie să vină titulari, nu rezerve”. Fostul antrenor stelist a declarat la Gsp TV: „Becali va trebui iar să bage mâna în buzunar pentru că lotul actual este insuficient”.

Dinamo, victorie liniştită

Dinamo Bucureşti începe sezonul cu o victorie la limită, 1-0, într-un meci cu FCM Târgu-Mureş disputat pe stadionul Astra din Ploieşti din cauza suspendării terenului din Ştefan cel Mare.

Singurul gol al întâlnirii a fost reuşit de Marius Niculae în minutul 12, cu o lovitură de cap pe care fostul stelist Ghionea nu a reuşit să o degajeze.

Dinamoviştii au făcut o repetiţie utilă pentru meciul din preliminariile Europa League cu croaţii de la Varadzin, iar echipa lui Ioan Ovidiu Sabău a căpătat un prim indiciu despre felul în care va arăta sezonul 2011-2012.

Rapid umileşte Vasluiul, 3-0, în meciul de deschidere al Ligii I

Răzvan Lucescu a revenit cu succes pe banca tehnică a Rapidului, profitând de prestaţia extrem de ştearsă a Vasluiului pentru a învinge cu 3-0 într-un joc disputat, fără spectatori, pe terenul din Regie.

Jucătorul împrumutat de la Schalke, Deac, a finalizat pe jos, de la 12 metri, o minge primită de la Cassio.

Jucătorii lui Hizo şi Porumboiu au încercat să reacţioneze şi au reuşit chiar să înscrie la scurt timp, dar golul lui Wesley a fost anulat pe motiv de offside. Dar vasluienii nu au avut ritmul necesar pentru a surprinde flancurile viteziste ale Rapidului, iar giuleştenii au rezistat. Mai mult, rapidiştii au obţinut o nouă lovitură liberă din preajma careului – reţeta perfectă pentru pasatorul Apostol – şi profită de somnolenţa defensivei moldovene pentru a dubla avantajul, prin Surdu (34). Ultimul gol a pornit de la o pasă a lui Cânu la un adversar, iar Herea înscrie pentru 3-0 (88). Hizo are motive serioase să fie îngrijorat de prestaţia defensivei sale înaintea dublei din preliminariile Ligii Campionilor cu olandezii de la FC Twente. 

Etapa I

Vineri, 22 iulie

 
FC Rapid – FC Vaslui, scor 3-0
Au marcat: Ciprian Deac ‘8, Romeo Surdu ’33 şi Ovidiu Herea ’87

 
Dinamo Bucureşti – FCM Târgu Mureş, scor 1-0
A marcat: Marius Niculae ’12

 
CS Mioveni – Universitatea Cluj, scor 0-1
A marcat: Machado ’40

 

Sâmbătă, 23 iulie

 
Voinţa Sibiu – Steaua Bucureşti 1-1
Au marcat : Neguţ ’88 (Voinţa Sibiu) şi Tatu ’36 (Steaua).

Duminică, 24 iulie

Ceahlăul Piatra Neamţ – Pandurii Târgu Jiu 1-1

Au marcat: Gafiţa ’25 / Stromajer ’49

CFR Cluj – Astra Ploieşti 2-0

Au marcat: Sougou ’16, Nuno Diogo ’69

 

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

VIDEO. Limitator inteligent de viteză montat la Snagov

La Snagov s-a montat primul limitator de viteză inteligent din România, ce îi oprește numai pe șoferii care încalcă limita de viteză din zonă. Un...

VIDEO. Tragedie în a doua zi de Paște. O casă a luat foc, după ce a fost lovită de un trăsnet

Pompierii militari au intervenit în a doua zi de Paște pentru a stinge un incendiu care a izbucnit la o casă din municipiul Baia...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă