20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialRapid revine cu gandul la Steaua - Middlesbrough

Rapid revine cu gandul la Steaua – Middlesbrough

Rapid a castigat cu 4-0 restanta cu Otelul Galati si a urcat pe locul 3 al clasamentului, depunandu-si clar candidatura pentru titlul de campioana! Daniel Niculae, Nicolae Grigore si Lucian Burdujan dusesera scorul la 3-0 inca din minutul 23, asa ca Rapid si-a permis sa faca si spectacol, giulestenii punctand inca o data, prin Viorel Moldovan, in ultimul sfert de ora al jocului. Un 4-0 clar in fata celei mai bune echipe din retur din meciurile din deplasare, Otelul inregistrand pana la „vizita” din Giulesti trei victorii din tot atatea deplasari: 3-0 cu Dinamo, 4-0 la Bacau si 1-0 cu CFR Cluj!
La meciul disputat pe stadionul Giulesti „Valentin Stanescu” au asistat aproximativ 6.000 de spectatori. Galeria echipei Rapid a scandat numele lui Maldarasanu si i-a cantat „La multi ani!”. Mijlocasul rapidist, care a implinit miercuri 31 de ani, a salutat suporterii de la tribuna oficiala, de unde a urmarit partida, fiind accidentat.
La partida nu au asistat, asa cum se anuntase, si suporteri ai echipei Middlesbrough, deoarece nu li s-a permis acest lucru de catre fortele de ordine care i-au insotit.

Jucatorii spera, antrenorul nu comenteaza
Razvan Lucescu a precizat ca victoria cu 4-0 din meciul cu Otelul mentine Rapid in spatele rivalelor Dinamo si Steaua, insa nu-i permite sa discute inca despre lupta pentru titlu, in conditiile in care „ros-albastrii” au doua meciuri mai putin disputate. „Pentru noi e important sa obtinem maximum de puncte de la fiecare meci. Diferenta este acum de sase puncte, deci noi nu putem discuta la acest moment despre titlu. Noi ar trebui sa mergem perfect, iar adversarele noastre sa faca pasi gresiti”, a spus Lucescu, care a urat succes Stelei, insa a spus ca ii este ciuda, deoarece Rapid ar fi putut juca semifinala cu Middlesbrough. „Mi-e ciuda, pentru ca puteam fi noi acolo, in locul lor. Totusi le doresc succes. O eventuala calificare a lor in finala ne-ar face si pe noi mandri, pentru ca nu am pierdut cu ei si astfel ne putem considera si noi in finala”.
Atacantul Viorel Moldovan a mentionat ca pentru Rapid este important sa se „agate” de sansa de a castiga campionatul, deoarece adversarele giulestenilor mai pot face pasi gresiti. Fostul international roman nu a exclus nici posibilitatea realizarii eventului. „Noi speram, totul este posibil. Trebuie sa tratam fiecare meci ca pana acum si sa castigam, iar Steaua sa faca acel pas gresit de care noi sa profitam. Mai este si meciul direct si suntem optimisti”, a spus Moldovan.
Rapid are acum 43 de puncte, la egalitate cu Steaua si cu trei mai putin decat Dinamo. Formatia din Ghencea are, insa, doua meciuri mai putin disputate, restantele cu Pandurii Tg. Jiu (acasa) si FCM Bacau (deplasare).

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă