11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRapid-Hertha, ora 17.15, stadionul Giulesti

Rapid-Hertha, ora 17.15, stadionul Giulesti

Rapid nu a eliminat niciodata o formatie germana din cupele europene la fotbal, asa ca in aceasta seara trupa lui Razvan Lucescu ar putea rescrie istoria gruparii de sub podul Grant prin “pedepsirea” celor de la Hertha Berlin. Dupa acea victorie senzationala din meciul tur, 1-0 pentru Rapid chiar la Berlin, e normal ca formatia noastra sa fie mare favorita, dar la fel de clar e si faptul ca germanii nu vor veni la Bucuresti impacati cu gandul eliminarii.
Din fericire, la fel gandeste si antrenorul Razvan Lucescu, care a declarat ca meciul din aceasta seara va fi foarte dificil pentru Rapid. “Cunoscand mentalitatea germana, ma astept la un meci greu, chiar daca Hertha traverseaza un moment de criza. Sa nu uitam totusi ca se afla pe locul cinci (n.r. – sapte in realitate) in campionatul Germaniei si ca in acest an nu pierduse nici un meci inaintea celui disputat cu noi. Suntem favoriti dupa meciul de la Berlin, dar Hertha vine aici fara sa aiba nimic de pierdut, ci numai de castigat. Trebuie sa fim foarte atenti”, a spus Lucescu. Intrebat pe cine ar vrea sa intalnesca in optimile Cupei UEFA dintre echipele FC Thun si SV Hamburg (in tur, 1-0 pentru elvetieni), Lucescu a raspuns: “Prefer sa o eliminam pe Hertha. Dupa aceea vom avea timp sa discutam despre viitor”.
Presedintele Dinu Gheorghe a anuntat ca jucatorii si ceilalti membri din staff-ul echipei vor fi premiati pentru calificarea in optimile Cupei UEFA cu suma totala de 250.000 de euro net. “E un bonus care nu e de ici de colo. Sper totusi ca dupa meci sa mai intervina ceva. E o prima normala in conformitate cu performanta, pentru ca Rapid e prima oara cand a ajuns aici. Nu vrem sa ramana o amintire dupa 33 de ani”, a spus presedintele, precizand ca el va decide daca se vor acorda prime si altor oficiali giulesteni.

Hertha, decimata, dar optimista

Hertha BSC Berlin a sosit la Bucuresti decimata de suspendari si accidentari, dar cu destul optimism. Antrenorul Falko Gotz nu va conta pe Pantelic (fara drept de joc), Yildiray Basturk, Alexander Madlung si Kevin Boateng, toti suspendati, dar nici pe Simunic, Niko Kovac, Schroder, Neuendorf si Dick van Burik, accidentati.
In ciuda atmosferei din jurul echipei dupa ultimele rezultate, Gotz refuza sa se lase prada panicii. “Asa e firea mea, sa lupt pana la capat. Trecem printr-o perioada dificila, dar sunt in fotbalul profesionist din 1983 si nu e nimic nou pentru mine. In ultimul timp nu am jucat prea bine si nu am castigat prea multe puncte, dar inca ne putem indeplini obiectivele, deoarece soarta este in mainile noastre”, a spus Gotz. Antrenorul lui Hertha spune ca o calificare nu este imposibila: “Am pierdut primul meci dupa ce am jucat slab. Inca ne putem califica. Avem nevoie de o victorie in Romania. Am incredere in echipa. Ne vom crea sanse de gol la Bucuresti”.
Meciul dintre Rapid si Hertha, televizat de Antena 1, va avea loc de la ora 17.15, pe stadionul “Giulesti-Valentin Stanescu” si va fi arbitrat de o brigada franceza cu Bertrand Layec la centru.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă