14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialRaliul inundaţiilor

Raliul inundaţiilor

Campionatul Naţional de Raliuri va ajunge la jumătatea lui o dată cu Raliul Clujului, a patra etapă şi, totodată, ultima de asfalt al sezonului. Etapa de casă a liderului clasamentului general, Bogdan Marişca, se va disputa însă în condiţii destul de dificile cauzate de precipitaţiile căzute în judeţul Cluj în ultima săptămână.

Raliul va debuta în această seară, când va fi efectuată doar o probă specială, în parcarea centrului comercial Polus Center. Problemele ar putea apărea mâine, când piloţii vor concura pe traseele deluroase de la Tarniţa, Râşca şi Căpuş, acolo unde alunecările de teren şi inundaţiile au dat bătăi de cap localnicilor în aceste zile.

Şanse infime de anulare

„Luni, traseul a fost curăţat şi arăta perfect, dar ploile care au urmat au adus din nou aluviuni pe asfalt. O să fie curăţat asfaltul de câte ori trebuie, dar dacă va ploua imediat nu ne va ajuta cu nimic”, s-au plâns organizatorii etapei de la Cluj.

Piloţii, în frunte cu Bogdan Marişca, de la Napoca Rally Academy, lider al clasamentului general după trei etape, au lăudat proba de la Cluj şi au spus că etapa care se va desfăşura în acest weekend reprezintă cea mai complexă probă din campionat. „Acest raliu este bine văzut de către piloţi şi chiar este cea mai bună probă de asfalt din acest campionat. Sperăm să avem spectacol şi în acest weekend, chiar dacă vremea nu se anunţă prea favorabilă. Oricum, nu se pune problema anulării etapei, ci doar a unei probe speciale în cazul unor condiţii extreme sau scurtarea ei. Dar eu cred că sunt slabe şanse şi pentru aceste lucruri”, a spus Marişca.

Raliul de la Cluj va conţine opt probe speciale, care însumează aproximativ 100 de kilometri, dintre care două superspeciale vor fi organizate pentru spectacol, la Polus Center.

Tempestini, adversarul principal

După abandonul copilăresc de la Târgu-Mureş, în ultima etapă disputată, celălalt pilot al echipei Napoca Rally Academy, Marco Tempestini, a terminat pe podium Raliul Serbiei, disputat în week-endul trecut. “Din acest punct de vedere, Tempesta este favoritul principal la victorie în Raliul Clujului, pentru că are un moral foarte bun. Noi ne dorim cel puţin un loc pe podium pentru că vrem să rămânem lideri în clasament şi după etapa de la Cluj”, a declarat Bogdan Marişca.”

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Fondul Suveran Saudit continuă investițiile în tenis! PIF va sponsoriza și circuitul feminin

După ce în luna februarie a încheiat un parteneriat strategic cu circuitul masculin ATP, Fondul Suveran Saudit (PIF) va sponsoriza și WTA, circuitul profesionist...

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...

Cum să alegi o florărie online de încredere și să te bucuri de servicii de calitate 

În lumea digitală de astăzi, alegerea unei florării online de încredere poate fi o provocare. Cu o mulțime de opțiuni disponibile, cum vei putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă