16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialRADET, sancţionată cu 20.000 de lei, pentru lipsa cădurii

RADET, sancţionată cu 20.000 de lei, pentru lipsa cădurii

Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București a fost amendată  cu 20.000 de lei de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), pentru că nu a furnizat căldură sau pentru furnizarea parametrii corespunzători, informează Mediafax.

Comisari ANPC au desfășurat un control, în urma sesizărilor primite de la consumatori, care reclamau faptul că furnizarea agentului termic a fost oprită, fie s-a făcut sub parametrii stabiliți, precum și faptul că apa caldă a fost furnizată la temperaturi scăzute, anunță autoritatea.

În timpul controlului, reclamațiile s-au confirmat, situație recunoscută și de RADET. Astfel, inspectorii ANPC a aplicat o amendă contravenționala de 20.000 lei și a dispus remedierea situației.

Citeşte şi: O nouă AVARIE RADET în Sectorul 6. Când va fi remediată

Bucureştenii din zone din cartierele Militari şi Drumul Taberei au fost afectaţi de o scădere a temperaturilor în locuințe, din cauza furnizării agentului termic sub parametrii normali, ca și a apei calde, în urma unei avarii, în perioada 31 decembrie 2015 – 6 ianuarie 2016. Reprezentanţii municipalităţii anunţau realimentarea în parametri normali începând de miercuri 6 ianuarie, după ce a avut loc o întâlnire la Ministerul Energiei, între ministrul Victor Grigorescu, primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava, reprezentanții RADET și ELCEN.

Citeşte şi: UPDATE: RADET și ELCEN explică de ce nu este căldură în Sectorul 6

Vineri dimineață, peste o sută de blocuri din cartierul Militari au rămas fără căldură şi apă caldă, după producerea unei noi avarii în zona străzilor Vasile Milea şi Uverturii. Avaria a fost cauzată de vechimea reţelei, ce favorizează apariţia unor astfel de situaţii.

 

Cele mai citite

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...
Ultima oră
Pe aceeași temă