14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPutin că se poartă ca un tiran în cazul Ucrainei. Cine a...

Putin că se poartă ca un tiran în cazul Ucrainei. Cine a făcut această afirmaţie

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, l-a acuzat duminică pe preşedintele rus, Vladimir Putin, că se poartă ca un "tiran de la jumătatea secolului XX" în cazul Ucrainei, relatează Sky News, informează Mediafax.

"Acest om a trimis trupe peste o graniţă internaţională şi a ocupat un teritoriu al altei ţări în secolul XXI, acţionând ca un tiran de la jumătatea secolului XX. Naţiunile civilizate nu se comportă astfel", a subliniat ministrul britanic.

Hammond a apreciat că anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia este ilegală şi a adăugat că situaţia trebuie să revină la normal. "Nu vedem nici un motiv să tolerăm un astfel de comportament revoltător şi învechit din partea Kremlinului", a precizat el.

"Poziţia Marii Britanii este că în acest moment nu considerăm furnizarea de arme (Ucrainei) cel mai bun lucru, dar, desigur, dacă situaţia pe teren se schimbă, putem schimba această poziţie", a adăugat el.

Hammond a insistat că sancţiunile occidentale au impact asupra Rusiei. "Atunci când sunt cuplate cu efectul catastrofal al scăderii preţului petrolului asupra economiei ruse, (sancţiunile) exercită presiuni asupra Kremlinului", a apreciat el.

"Ştim cu toţii că, în final, faptele economice nu pot fi ignorate. Dacă economia ta se prăbuşeşte, nu poţi sprijini genul de aventură străină pe care o întreprinde Putin. Va trebui să-şi îmbunătăţească comportamentul", a conchis ministrul britanic de Externe.

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă