20.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialPutin a vizitat Crimeea la doi ani după anexarea peninsulei de către...

Putin a vizitat Crimeea la doi ani după anexarea peninsulei de către Federația Rusă

Vladimir Putin a vizitat vineri în Crimeea, cu prilejul împlinirii a doi ani de la anexarea peninsulei ucrainene din Marea Neagră de către Federaţia Rusă, informează Agerpres.

Putin a mers în insula Tuzla, în largul peninsulei, pentru a superviza construcţia unui pod peste strâmtoarea Kerci, destinat să conecteze Crimeea de sudul Rusiei, ale cărui costuri sunt estimate la aproximativ 2,9 miliarde de euro. 

Preşedintele rus a mai participat, de asemenea, la reuniuni consacrate dezvoltării economice a peninsulei, afectată de o inflaţie galopantă şi încă foarte dependentă de Ucraina în privinţa aprovizionării cu apă şi energie electrică. 

Această anexare, considerată drept ‘ilegală’ de către Kiev şi Occident, a fost justificată de Kremlin printr-un referendum controversat, la care 97% dintre locuitorii Crimeii au votat pentru alipirea la Rusia, sub ochiul vigilent al forţelor armatei ruse care preluaseră controlul asupra peninsulei. 

Ca reacţie, UE şi SUA au impus o serie de sancţiuni împotriva Moscovei, pe care Bruxellesul le-a reînnoit la începutul lunii martie până în 15 septembrie. 

Apărătorii drepturilor omului îşi manifestă îngrijorarea în legătură cu tratamentul rezervat de autorităţi comunităţii de tătari din Crimeea, care în mare parte s-a opus anexării ruse, precum şi în legătură cu presiunea exercitată împotriva jurnaliştilor şi militanţilor ucraineni prezenţi în peninsulă. 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 777: Șoigu cere suplimentarea livrărilor de arme

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a cerut suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară în Ucraina, a comunicat Ministerul Apărării.Într-o întrunire...

Chiliman, dezgropat din panseluțe pentru a preveni olifirea lui “Geoge Tuță”

Ilustrație: Marian Avramescu Partidul Național Liberal (PNL) l-a dezgropat pe fostul edil Andrei Chiliman de sub un rond de flori cu panseluțe de mii...

De ce cantitate de lapte praf are nevoie un bebeluș pentru a se sătura

Hrănirea corectă a unui bebeluș este esențială pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a acestuia. Unul dintre aspectele cheie ale nutriției infantile este asigurarea unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă