11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialPutin a discutat telefonic cu regele saudit înainte de discursul său la...

Putin a discutat telefonic cu regele saudit înainte de discursul său la ONU

Președintele rus, Vladimir Putin, a discutat sâmbătă despre rezolvarea crizei siriene cu regele Salman al Arabiei Saudite, cu două zile înainte de intervenția sa prevăzută la ONU, a anunțat Kremlinul, potrivit AFP.

Discuția telefonică a avut loc la "inițiativa Rusiei", a menționat președinția rusă într-un comunicat. Cei doi lideri s-au referit la "căutarea unei soluții la situația din Siria și punerea în practică a unei cooperări internaționale eficiente pentru lupta contra Statului Islamic", a precizat aceeași sursă.

Vladimir Putin urmează să ia cuvântul luni în fața Adunării Generale a ONU la New York pentru a promova planul său pentru Siria, în special pentru alcătuirea unei coaliții lărgite, care să includă armata președintelui sirian, Bashar Al-Assad, pentru a combate gruparea Statul Islamic (SI). El se va întâlni în aceeași zi cu președintele american, Barack Obama, prima lor întâlnire oficială din ultimii doi ani.

Principal aliat al regimului de la Damasc, Moscova pare să fi preluat inițiativa în conflictul din Siria, care a făcut peste 240.000 de morți în patru ani și jumătate. Statele Unite sunt îngrijorate din cauza întăririi prezenței militare ruse pe teritoriul sirian.

Sâmbătă, o sursă militară siriană a făcut cunoscut că "cel puțin 15 avioane-cargou ruse" transportând "echipamente și personal" au aterizat în cursul ultimelor două săptămâni la baza militară Hmeimim din vestul Siriei.

Vineri, un diplomat rus a evocat posibilitatea ca Rusia să se alăture coaliției conduse de Washington contra grupării Statul Islamic cu condiția ca o rezoluție a Consiliului de Securitate să ofere un cadru legal acestei acțiuni potrivit Agerpres.

Cele mai citite

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

Premierul a sesizat că plătim aceeași bani pentru cantități mai mici și cere sancțiuni pentru comercianți

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că urmează să fie elaborată o reglementare în baza căreia producătorii vor fi obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj, în...

Ministrul italian al familiei a fost huiduită de persoane care susțin dreptul la avort

Ministrul italian al familiei, Eugenia Roccella, a fost huiduită joi de protestatari din cauza poziţiei sale critice privind dreptul la avort, motiv pentru care...
Ultima oră
Pe aceeași temă