18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPuteţi avea propria saună

Puteţi avea propria saună

Datorită materialelor folosite la construcţia sa, sauna va deveni o piesă decorativă indiferent de locul amplasarii în locuinţă.

Sauna se poate fabrica în diferite forme şi mărimi şi poate fi comandată împreună cu echipamentele necesare: sobă, pietre, panou de comandă electronic, sistem de ventilare, conducte pentru cablurile electrice etc.

Cabina este asamblată din panouri din diferite esenţe de lemn. Majoritatea firmelor producătoare folosesc lemn de origine nordică: pinul finlandez, cedrul siberian, molidul nordic etc. Panourile se îmbină în sistemul „pană şi grinzi canelate” sau „nut şi feder” şi au grosimi începând de la 15 mm până la 60 mm. În cazul panourilor groase nu este nevoie de izolaţie suplimentară. Pentru sistemele de 15 mm se folosesc două panouri, interioare şi exterioare, între care se introduce un strat izolant de vată minerală de sticlă, pentru a preveni pierderile de căldură. Sauna este livrată cu bănci, suporturi pentru spate şi cap, grătar, orificii de ventilare etc., toate fabricate din lemn. Elementele metalice, cum sunt fittingurile sau piesele de fixare, trebuie să fie rezistente la coroziune.

Sobele pentru saune pot fi electrice sau pe lemne şi sunt disponibile în variante cu cutie de control încorporată sau separată. Acestea pot fi livrate cu cantitatea necesară de pietre pentru saună. Pietrele trebuie să fie atent testate pentru a nu conţine substanţe dăunătoare.

Sobele electrice combinate cu generator de aburi sunt elementul cel mai simplu prin intermediul căruia se pot crea: sauna uscată tradiţională finlandeză, sauna cu aburi, sauna cu ierburi sau cu substanţe parfumate.

Preţul unei saune din lemn este foarte variabil. El depinde de dimensiunile acesteia, dar mai ales de calitatea lemnului din care este fabricată, de aparatura şi accesoriile cu care este utilată şi, nu în ultimul rând, de firma producătoare. Astfel, pe piaţă se găsesc modele care costă 600 de euro, dar şi saune care ajung la 10 000 de euro.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...
Ultima oră
Pe aceeași temă