15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialPuscaria sta nestingherita la masa PSD

Puscaria sta nestingherita la masa PSD

PSD este pe punctul de a institui o premiera in politica damboviteana, dand Romaniei primul demnitar acuzat de fapte de coruptie care ar putea ajunge la inchisoare dupa ce a fost condamnat chiar in timpul mandatului. Condamnarea secretarului de stat Emilian Cutean, "omul lui Iliescu" cum mai este cunoscut, la cinci ani de inchisoare cu executare nu constituie insa pentru Partidul Social-Democrat – nici macar in ceasul al doisprezecelea – o problema. Extrem de vocali cand vine vorba de orice declaratie a presedintelui Traian Basescu care le afecteaza imaginea electorala, liderii PSD continua sa taca malc in scandalul "Emilian Cutean". Vanghelie nu-l cauta pe "Goagal" pe demnitarul condamnat la inchisoare cu executare pentru coruptie, Geoana, care le reproseaza ministrilor sai ca au dat dovada de "timiditate" in fata lui Traian Basescu, se arata la fel de "timid" cand vine vorba de cazul Cutean, iar Hrebenciuc are grija (potrivit unor surse citate de ziarul "Gandul") sa le atraga atentia partenerilor de guvernare ca "ajung sa-si faca dosare unii altora". Cat despre Ion Iliescu, nici vorba sa iasa cu vreo declaratie pe aceasta tema, desi "revolutionarul" condamnat la inchisoare a fost repus in fotoliul de secretar de stat chiar la insistentele liderului de onoare al pesedistilor.

Cutean ramane in continuare la masa PSD. A fost insa rapid scos de la masa Guvernului. Premierul Emil Boc a avizat rapid demiterea acestuia luni, dupa ce acelasi premier a dat dovada de ingaduinta fata de partenerii din coalitie, in luna februarie, cand l-a instalat in functie pe Cutean.

Singurii care au reactionat cu vehementa in cazul "Cutean" au fost revolutionarii, care s-au declarat revoltati inca de la reinstalarea lui in functia de secretar de stat.
Ieri, in sala de judecata, la pronuntarea sentintei, peste 200 de revolutionari au strigat in cor ca "s-a facut dreptate" odata cu condamnarea acestuia.

De altfel, Emilian Cutean a fost contestat permanent de revolutionari care au cerut, in nenumarate randuri, arestarea acestuia. Liderul contestatarilor, Teodor Maries, a mers pana intr-acolo incat l-a acuzat si pe Ion Iliescu de tunul dat de Cutean in fondul alocat solutionarii unor probleme sociale ale revolutionarilor. "Daca lui Cutean i s-au dat cinci ani, Iliescu merita 25 de ani. E vina lui Ion Iliescu, pentru ca nu a cerut niciodata actele financiare ale Asociatiei Club 22 – adevaratul pagubit – al carei presedinte de onoare este. In opinia mea, Iliescu este cel putin complicele lui Cutean la aceasta delapidare. Daca nu chiar mai vinovat decat el!", a spus, ieri, Maries, citat de EVZ. In replica, Emilian Cutean a sustinut ieri doar ca "nu intelege cum s-a ajuns la aceasta condamnare".

Cele mai citite

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă