19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPunct final cu un derby la Craiova

Punct final cu un derby la Craiova

Sezonul fotbalistic intern se incheie duminica, odata cu disputarea ultimului meci al etapei si cel mai interesant, Universitatea Craiova – Steaua. In cupele europene, insa, Dinamo, cu prezenta asigurata in pri-mavara europeana, va trage cortina fotbalistica la Londra, unde va intalni pe Tottenham.
Cea mai tensionata partida a rundei pare a se disputa la Petrosani intre Jiul si Rapid. Un meci care in mod normal ar da echipa giulesteana ca principala favorita, atat prin diferenta de valoare dintre cele doua, cat si prin diferenta de puncte care le separa in clasament. La Rapid nu este, insa, liniste, iar despre scandalul care invaluie gruparea giulesteana vorbeste antrenorul Razvan Lucescu. “Rapid traieste o drama si suntem intr-o presiune uriasa”, spune Lucescu. Antrenorul atrage atentia conducatorilor clubului ca atunci cand exista presiune, apare si disperarea si nu mai exista control. “Daca nu e liniste interioara, nu mai exista nici luciditate in joc si nu poti obtine performanta”, apreciaza Razvan Lucescu si ii dam dreptate. Sub acest spectru al discordiei si scandalului, situatie deloc noua pentru giulesteni, se va disputa si meciul de la Petrosani. O confruntare decisiva, in primul rand, pentru Razvan Lucescu care, cu toate asigurarile venite din partea lui George Copos (cine il mai crede pe patronul de sub Podul Grant?) isi simte scaunul amenintat. Daca nu va exista chiar hotararea lui de a parasi clubul unde a cunoscut consacrarea. Rapid se prezinta la meciul cu Jiul fara o serie de jucatori de baza. Maftei si Sapunaru sunt suspendati, Mazilu si Burdujan accidentati, Buga acuza probleme medicale si este incert.
Dinamo joaca la Tg. Jiu cu Pandurii, echipa care a eliminat-o in Cupa. Mircea Rednic nu poate conta pentru aceasta partida pe o multime de titulari, dar credem ca antrenorul “cainilor” are la dispozitie un lot echilibrat valoric unde poate gasi inlocuitori. Important este ca Danciulescu si Ganea sunt apti de joc, cei doi atacanti constituind principala arma a liderului, care spera sa incheie cu o victorie acest sezon de exceptie pentru alb-rosii. Orice punct castigat in fata celor de la Dinamo a devenit o performanta pentru toate echipele din Liga si Pandurii sunt decisi sa dubleze pe teren propriu succesul din Cupa.
Cine socoteste Unirea Urziceni una din performerele sezonului nu greseste. Echipa condusa de Dan Petrescu se afla undeva la mijlocul clasamentului, lipsita de griji. A invins etapa trecuta la Iasi, dar adevaratul examen il sustine acum, cu CFR Cluj, echipa angajata in lupta pentru un loc pe podium.
Am lasat la urma meciul Universitatea Craiova – Steaua. O partida despre care ros-albastrii au vorbit si la Lyon, considerand-o deosebit de importanta in lupta pentru pastrarea locului doi. Echipa lui Olaroiu vine la Craiova dupa rezultatul foarte bun obtinut la Lyon si porneste ca favorita. Oltenii au promisa o prima-record daca inving campioana.

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă