28.9 C
București
miercuri, 5 iunie 2024
AcasăSpecialPSG l-a achiziţionat pe Cabaye. Peste 100 milioane euro cheltuiţi pe transferuri!

PSG l-a achiziţionat pe Cabaye. Peste 100 milioane euro cheltuiţi pe transferuri!

Mijlocaşul francez Yohan Cabaye urmează să semnze un contract cu Paris Saint-Germain (PSG) după ce clubul francez a ajuns la o înţelegere cu Newcastle pentru transferarea jucătorului în schimbul unei sume de circa 20 milioane lire sterline.

PSG a mai înaintat o ofertă, de 17 milioane euro clubului britanic, săptămâna trecută, însă ea fost respinsă. Totuşi ultima ofertă de 20 milioane lire (peste 24 milioane euro, la cursul zilei) a fost acceptată, iar Cabaye a plecat deja la Paris pentru a efectua vizita medicală, urmând ca zilele următoare să se alăture lotului campionei Franţei, potrivit BBC.

Mutarea îl avantajează pe mijlocaşul de 28 de ani, în condiţiile în care luptă pentru un loc de titular în naţionala condusă de Didier Deschamps la turneul final al CM din Brazilia. El a jucat 93 de meciuri pentru englezi şi a înscris 18 goluri, după ce a fost cumpărat în 2011 de la Lille, pe atunci campioană a Franţei, pentru doar 5 milioane euro. Astfel Newcastle a făcut un târg avantajos prin vânzarea jucătorului, mai ales că gruparea engleză este departe de locul 4, ultimul din Premier League care oferă posibilitatea de a juca în Liga Campionilor.

Newcastle (locul 8 Premier League) nu se va mai putea baza pe mijlocaşul său în meciul din această seară, din campionat, împotriva celor de la Norwich City (locul 12 Premier League).

Noul club al lui Cabaye a impresionat prin transferurile din ultima jumătate de an, cheltuind peste 100 milioane euro pe achiziţii, cel mai scump fiind atacantul uruguayan Edinson Cavani. El a fost adus de la Napoli pentru nu mai puţin de 63 milioane euro, devenind astfel cel mai scump jucător din campionatul francez.

Marile cluburi engleze şi cele din Hexagon încearcă să dea lovitura pe ultima sută de metri, vineri fiind ultima zi de transferuri în Franţa şi Anglia. PSG tatonează în prezent şi posibilitatea mutării lui Lionel Messi de la Barcelona pe Parc des Princes, ceea ce ar însemna un transfer record, de peste 250 milioane euro.

PSG a devenit o forţă în fotbalul european de când a gruparea a fost cumpărat de Autoritatea de Investiţii din Qatar (QAI), având la dispoziţie în prezent sute de milioane de euro. QAI a început transformarea clubului în ceea ce a devenit azi o dată cu aducerea lui Zlatan Ibrahimovic, jucătorul anului în Franţa şi mutarea, mai mult de imagine, a lui David Beckham, în 2013, pe Parc des Princes, unde s-a şi retras din activitate după doar câteva luni.

Cele mai citite

Silvestru Șoșoacă, dus la Parchet

Silvestru Șoșoacă a fost ridicat de poliție, în această dimineață, iar acum se află la Parchetul General, unde este audiat. Silvestru Șoșoacă este anchetat pentru...

Ziua alegerilor, duminică, 9 iunie, reprezintă în calendarul ortodox “Vindecarea orbului din naștere”

Ziua de duminică, 9 iunie 2024, este marcată în calendarul ortodox drept "Duminica a VI-a după Paști. Vindecarea orbului din naștere". După cum se știe,...

Chiriile au crescut in luna mai cu 12% comparativ cu anul 2023 – analiză

În luna mai a acestui an s-au înregistrat cu 4% mai multe interacțiuni între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere pe Storia...
Ultima oră
Pe aceeași temă