19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialPSD face membri pe bandă rulantă

PSD face membri pe bandă rulantă

Cu câteva zile înainte de alegerile interne pentru preşedinţia organizaţiei PSD Făgăraş, preşedintele interimar a mai “produs” 13 noi organizaţii locale ale social-democraţilor. Nestatutar, susţin pesediştii din vechea gardă, ale căror zece organizaţii se văd depăşite numeric, peste noapte, cu “binecuvântare” de la judeţ.

În viziunea “gărzii vechi” a social-democraţilor din Făgăraş, scenariul e simplu: Mihai Popa a adunat cu arcanul adeziuni înainte de alegerile din 9 aprilie, astfel încât la scrutinul din interiorul partidului majoritatea să îi fie lejer asigurată. Prin urmare, cele zece organizaţii tradiţionale din Făgăraş au redactat o contestaţie, trimisă la organizaţia judeţeană PSD Braşov, la începutul lunii martie. În urma acestei sesizări, preşedintele Constantin Niţă, deputat, a descins la Făgăraş câteva zile mai târziu. Niţă a anunţat că cele 100 de adeziuni trebuie aprobate, iar noii membri vor avea drept de vot. Vechea gardă a prezentat, atunci, alte 150 de noi adeziuni. Care, însă, nu au fost validate.

“Nu e nici un fel de problemă”

Preşedintele interimar al organizaţiei, Mihai Popa, nu îşi mai aminteşte de nici o contestaţie. “Este o treabă internă, de organizare. Lucrurile astea trebuiau făcute din septembrie anul trecut, acum se pun lucrurile la punct. Nu e nici un fel de problemă cu noile adeziuni”, a spus Popa. “Spatele” îi este asigurat de preşedintele judeţean, Constantin Niţă. “Ei au primit adeziunile încă din septembrie anul trecut. Înfiinţarea noilor organizaţii pe secţii de vot e statutară, numai că s-a tot tărăgănat. Oamenii să se apuce să muncească şi apoi să facă reclamaţii”, declară Niţă.

Invocat de aripa Popa drept unul care susţine noile organizaţii, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, evident că nu ştie nimic de situaţia de la Făgăraş. “O să am sâmbătă o întâlnire la Braşov, cu toate organizaţiile. Nu ştiu despre situaţia de la Făgăraş, o să mă interesez şi o să rezolvăm statutar problema”, spune Dragnea.

Lucian Cupu este unul din social-democraţii care contestă ultimele acţiuni ale lui Popa. “Eu, personal, am adus 40 de adeziuni. Care, la fel ca toate cele 150 aduse de colegii mei mai vechi, nu au fost admise. Argumentul că adeziunile prezentate de Mihai Popa sunt din septembrie nu ţine: de atunci au mai fost, admişi, pe rând, noi membri. Şi cum de au rămas, brusc, chiar înainte de alegeri 100 de adeziuni, din care să rezulte membri cu drept de vot?”, se întreabă Cupu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă