11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialProtestul militarilor disponibilizați: “Actuala conducere politică își bate joc de armată”

Protestul militarilor disponibilizați: “Actuala conducere politică își bate joc de armată”

Peste 200 de reprezentanți ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate au protestat, sâmbătă, în fața Academiei Militare, nemulțumiți de Legea salarizării, relatează Agerpres.

Protestul a început la ora 11:00, iar protestatarii aveau pancarte pe care scria: "Vreți mercenari? Plătiți-i" "Stimați parlamentari NATO. Actuala conducere politică a României își bate joc de armata activă și cea din rezervă, SOS", "La grad, funcție și vechime egale, pensii egale indiferent de anul pensionării" etc.

Președintele SCMD, Mircea Dogaru, a declarat pentru AGERPRES, că protestul vizează, printre altele, Ordonanța 59/2017 privind pensiile de serviciu, ordonanță care, în opinia acestuia, a fost dată ilegal de către Ministerul Muncii.

"Protestăm împotriva ordonanței 59, dată ilegal în ceea ce ne privește, de Ministerul Muncii, întrucât de la 1 ianuarie 2015 Ministerul Muncii nu are nicio competență asupra sistemului unitar. Doamna ministru (nr. Olguța Vasilescu, ministrul Muncii) vorbea despre "pensii nesimțite" și cita pensiile magistraților, care sunt pensii speciale. E treaba domniei sale, sunt în parohia ei, dar lovitura s-a dat la militari, care nici în zilele cele mai "trandafirii" nu ar ajunge să aibă o pensie, nici a 5-a parte din cât are un magistrat. Doar Ministerul Apărării este îndreptățit să coordoneze sistemul militar, armata, internele, serviciile, dar modul în care a fost dată această ordonanță a făcut să fie decapitate toate structurile militare, de la sublocotenent în jos și căpitan în sus, toți cei care puteau să iasă în rezervă au trecut imediat", a spus Dogaru.

Întrebat ce va face de acum încolo, Dogaru a răspuns că va acționa în judecată ministrul Muncii "pentru abuz de putere, discriminare și trădare".

"O dăm în judecată (pe Olguța Vasilescu, ministrul Muncii n.r) pentru "n" motive: abuz de putere, discriminare, pentru că la noi pensia se va calcula numai la militarii din toată România, nu din brut, ci din net, și va mai fi supusă odată impozitării, și, de asemenea, pentru trădare, pentru că structurile noastre, la ora actuală, sunt praf, la pământ" , a mai spus Dogaru.

Protestul militarilor disponibilizați din fața Academiei Militare s-a încheiat după aproape două ore, puțin după ora 13:00, deși avea aprobare până la 18:00.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă