11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialProteste de strada la Vulcan

Proteste de strada la Vulcan

Circa 100 de familii din cartierul Morisoara – Vulcan, unul dintre cele mai sarace din Valea Jiului, au iesit miercuri seara, in jurul orei 20.00, in strada pentru a protesta impotriva faptului ca au ramas fara energie electrica. Acestia consumau de ani de zile curent in mod fraudulos, neavand nici macar contracte incheiate cu furnizorul de energie.
In urma unei razii efectuate miercuri in Vulcan de echipele Electrica, insotite de jandarmi, acestia au fost debransati de la retea, iar oamenii s-au rasculat si au iesit in strada. Autoritatile banuiesc ca protestatarii au fost instigati, pentru ca de acest protest “spontan” se stia cu circa trei ore inainte sa izbucneasca. “Sunt nemultumiri, dar oamenii sunt montati de cineva sa faca aceste lucruri. Stiu ca sunt multi dintre ei amarati, dar fiecare primeste gratis de la primarie cate 2 kWh pe zi. Nu le pot oferi mai mult. Ganditi-va ca sunt familii care au cate cinci membri si beneficiaza de 300 de kWh pe luna gratis. Acum nici sa ne batem joc de banii cetatenilor, pentru ca dintre cei care au iesit in strada foarte multi folosesc boltari si tot felul de aparate improvizate de incalzit care consuma energie electrica de cate 30 de milioane de lei!”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.
Protestatarii din Morisoara s-au “inspirat” de la nemultumitii din Ferentari si au cerut sa vina Gigi Becali sa-i ajute. “Am furat lumanari din cimitir ca sa avem si noi lumina in casa, dar cu ce ne incalzim? Nu se poate sa traiesti fara curent. Am copii mici si se incalzeau cu un radiator. Vrem sa vina si la noi Gigi Becali si primarul sa vada in ce situatie suntem”, a strigat unul dintre protestatari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă