17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialProtest PRM la Parlament, inaintea dezbaterii Geoana-Basescu-Antonescu

Protest PRM la Parlament, inaintea dezbaterii Geoana-Basescu-Antonescu

Aproximativ o suta de persoane, sustinatori ai lui Corneliu Vadim Tudor, coordonati de Codrin Stefanescu, s-au adunat pe un trotuar din fata Palatului Parlamentului pentru a protesta fata de faptul ca presedintele PRM, candidat al partidului, nu a fost invitat la dezbaterea organizata de IPP, transmite Mediafax.

Manifestantii poarta pancarte inscriptionate cu "Vadim – Presedinte", "Da pentru democratie".

Liderul PRM nu este inca prezent la actiunea de protest.

Inainte de inceperea protestului, fostul deputat Marcu Tudor a sustinut ca unul dintre jandarmi l-a brutalizat.

Presedintele PRM, candidat la Presedintie, Corneliu Vadim Tudor, a solicitat si a primit, vineri, autorizatie pentru organizarea unui miting la Parlament, incepand cu ora 18.00, simultan cu dezbaterea organizata de IPP, la care participa Traian Basescu, Crin Antonescu si Mircea Geoana.

Potrivit autorizatiei date, vineri de Comisia tehnica a municipalitatii, mitingul PRM este programat intre orele 18.00 si 22.00, pe partea dinspre Parcul Izvor a Palatului Parlamentului.

Dezbaterea dintre cei trei candidati la Presedintie este programata sa inceapa la ora 19.00 si va dura doua ore.

Si candidatul UDMR la prezidentiale, Kelemen Hunor, a solicitat sa participe la aceasta dezbatere, insa organizatorii, respectiv Institutul pentru Politici Publice (IPP), au mentionat ca este un eveniment privat.

PRM a trimis, vineri, scrisori Avocatului Poporului, BEC, CNA si CNCD, reclamand faptul ca dezbaterea electorala organizata vineri, la ora 19.00, va avea loc doar intre trei din cei 12 candidati la Presedintie.

In cele patru scrisori, remise vineri agentiei MEDIAFAX, PRM arata ca, fara niciun temei legal, staff-urile de campanie ale candidatilor PDL si PNL au decis cine poate participa si cui ii este interzisa prezenta la ultima dezbatere televizata pentru alegerile prezidentiale.

Cele mai citite

Când ar putea veni ordonanța pentru Start-up Nation 2024

Ordonanța privind programul Start-up Nation 2024 este așteptată să fie aprobată de către Guvern după Sărbătorile de Paște. Se preconizează că din trimestrul trei...

VIDEO. Ciolacu, despre plata pensiilor înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că plata pensiilor înainte de Paşte este "în grafic"."Încep cu anunţul că suntem în grafic, astfel încât pensiile să...
Ultima oră
Pe aceeași temă