20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPROTEST ÎN CAPITALĂ: Sute de oameni au protestat faţă de măsurile...

PROTEST ÎN CAPITALĂ: Sute de oameni au protestat faţă de măsurile primarului Oprescu în cazul copilului ucis de câini

UPDATE. Peste 200 de persoane au participat vineri seară, în Piaţa Romană din Bucureşti, la protestul “anti-maidanezi”, cerând rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, dar şi demisia primarului general Sorin Oprescu.

Participanţii – de la copii de câţiva ani, veniţi cu părinţii, la pensionari – s-au adunat începând cu ora 19.00, pe trotuarul din zona Coloanelor, unde a fost aşezată o fotografie a lui Ionuţ Anghel – copilul de patru ani sfâşiat de câini -, lângă care au fost puse lumânări, candele şi flori, potrivit Mediafax.

—-

Oamenii se pregătesc să plece din Piaţa Romană. Duminică şi luni vor avea loc alte proteste, în Capitală.

 

Mama lui Ionuţ: ”Copilul meu trăia,dacă nu erau câinii maidanezi acolo. Se putea rătăci, dar nu murea”.

Protestatrii spun ca autorităţile să ia câinii de pe străzi şi să- trimită la Brigitte Bardot.

Sute de oameni au ieşit, vineri, în Piaţa Romană din Capitală pentru a protesta faţă de măsurile luate de Sorin Oprescu, în cazul câinilor fără stăpân.

Acţiunea oamenilor nu a fost aprobată însă de Primăria Generală.

CITIŢI ŞI: Un alt COPIL a fost MUTILAT de un câine comunitar. S-a întâmplat într-o comună din Dâmboviţa

Participanţii s-au adunat, în jurul orei 19.00, pe trotuarul din zona Coloanelor, unde a fost aşezată o fotografie a copilului de patru ani sfâşiat de câini, lângă care sunt puse lumânări şi candele, informează Mediafax.

CITIŢI ŞI: Primarul Sorin Oprescu NU A AUTORIZAT protestul părinţilor din piaţa România

Printre ei se numără şi părinţii lui Ionuţ Anghel, mama acestuia declarând că au venit din respect pentru cei care au organizat această acţiune şi care s-au gândit, astfel, şi la copilul lor.

CITIŢI ŞI: Cum se poate rezolva problema câinilor fără stăpân: cele trei soluţii legale la care pot să apeleze autorităţile

La protest au fost aduse cartoane cu mesaje printre care “16.192 muşcaţi numai în 2012”, “Vrem o ţară ca afară!”, “Vă rugăm să ne scuzaţi, nu mai vrem să fim mâncaţi”, “Asociaţia de Protecţie a Oamenilor”, “Pro civilizaţie” şi “Fără maidanezi”.

Unul dintre protestatari ţine în mâini o fotografie a primarului general Sorin Oprescu având banderolă de doliu la unul dintre colţuri, iar un copil afişează un carton cu textul “Stop/Nu vreau să urmez eu!”.

CITIŢI ŞI: Brigitte Bardot îi scrie lui Băsescu pentru a apăra câinii maidanezi din România

În jurul orei 19.45, când numărul participanţilor a depăşit 100 de persoane, protestatarii au scandat “Ionuţ, Ionuţ!”, iar apoi “Jos Oprescu! şi “Demisia!”.

Luni, un copil a  murit în Bucureşti, după ce a fost sfâşiat de o haită de câini, în Parcul Tei din Capitală.

CITIŢI ŞI: Mesajul mamei lui Ionuţ, copilul ucis de câini, către autorităţi: “Cum garantează statul integritatea fizică şi psihică a cetăţenilor?”

Mii de oameni au anunţat pe reţelele de socializare că vor protesta faţă de măsurile luate de autorităţi în cazull câinilor comunitari. Printre cei care vor soluţii viabile în acest caz sunt şi vedete.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...
Ultima oră
Pe aceeași temă