29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialProtest fata de neplata salariilor, la Arad

Protest fata de neplata salariilor, la Arad

– Muncitorii nu si-au primit salariile pentru luna anterioara

Aproximativ 150 de muncitori de la cel mai mare producator de mobila din Arad, SC IMAR SA, au oprit, marti, lucrul, nemutumiti de faptul ca nu si-au incasat salariile pentru luna anterioara, iar tichetele de masa nu le-au fost acordate de patru luni.
Muncitorii au oprit lucrul si s-au adunat la poarta fabricii, unde au cerut sa vorbeasca cu managerul IMAR SA, Mauro Frola, pentru a-i cere explicatii cu privire la intarzierile la plata banilor. "Nu avem bani sa ne platim intretinerea si suntem obligati sa apelam la imprumuturi de la vecini. Pe langa faptul ca avem salarii de cinci milioane lei vechi (500 lei – n.r.), nici nu primim banii la timp. Pe ei nu ii intereseaza de noi", a spus una dintre muncitoare. Protestatarii au cerut managerului societatii sa vina in mijlocul lor pentru a le spune care este starea fabricii si cand vor primi banii. Mauro Frola a refuzat intalnirea cu muncitorii, insa a primit o delegatie a acestora la discutii.

Prin intermediul celor care s-au intalnit cu conducerea fabricii, muncitorii au aflat ca isi vor primi salariile restante la sfarsitul acestei saptamani, iar bonurile de masa abia in 4 iulie. Membrii delegatiei au mai transmis muncitorilor ca administratia societatii a platit si datoriile catre bugetul de stat. Liderul de sindicat de la SC IMAR SA, Virgil Culda, a declarat ca situatia in industria de mobila este foarte grea, din cauza lipsei de comenzi. SC IMAR SA Arad este una dintre cele mai mari firme producatoare de mobila din Romania, peste 80 la suta din productie fiind destinata pietei externe. Din 1994, IMAR SA este cu capital integral privat, si este controlata indirect de omul de afaceri George Paunescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă