17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialProtest al persoanelor cu handicap din Sibiu

Protest al persoanelor cu handicap din Sibiu

Aproximativ 20 de persoane cu handicap neuro-locomotor au protestat sâmbătă, în centrul Sibiului, de Ziua internaţională a persoanelor cu handicap, cerând ca aceia care au un membru amputat să nu mai fie chemaţi la reexpertizări, scrie Agerpres.

In ultima vreme, la Sibiu a izbucnit un adevărat scandal, fiind descoperiţi consilieri, directori, doctori care au beneficiat de certificate de handicap în condiţiile în care erau sănătoşi.

“Rugămintea noastră este ca Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să facă o evidenţă a dosarelor care sunt în arhivele lor din ’90 până în prezent, pentru că facilităţile băneşti, acele indemnizaţii au apărut numai din anul 2006, prin Legea 448. Până atunci, nimeni nu s-a înghesuit să îşi facă un asemenea document. Să le fie ruşine celor care vor să profite că noi existăm în România”, a declarat Marcela Brad, preşedintele Asociaţiei Persoanelor cu Handicap Neuro-Locomotor din Sibiu.

Ea a susţinut că deja comisia care face reexaminările la Sibiu a greşit şi a luat drepturile unor persoane cu handicap care nu mai au mâini sau picioare. Asociaţia are 60 de sesizări de la bolnavi cărora fie li s-a retras ajutorul social de handicap, fie au fost reîncadraţi şi li s-a diminuat suma de bani pe care o primeau lunar.

“Diagnosticele care sunt existente în evidenţele din 1992 ca poliomielita, amputaţiile, infirmităţile motorii-cerebrale să fie luate în considerare şi să nu mai fim purtaţi pe drumuri pentru că nu ne putem deplasa. Este inuman. Să se reexpertizeze acolo unde este necesar, dar noi să fim lăsaţi în pace şi să ni se recunoască cele 2-3 certificate”, a spus Marcela Brad.

Dacă nu li se vor recunoaşte drepturile, persoanele cu handicap neuro-locomotor au promis că vor continua protestele.

Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Abdallah, suspendat șase etape pentru intrarea horror asupra lui Benzar

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal l-a suspendat șase etape pe atacantul Hakim Djamel Abdallah, de la Dinamo Bucureşti, pentru cartonaşul roşu...
Ultima oră
Pe aceeași temă