16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialProrectorul Universităţii "Ovidius", urmărit penal pentru mită

Prorectorul Universităţii “Ovidius”, urmărit penal pentru mită

Prorectorul Universităţii “Ovidius” Constanţa, Gabriela Stanciu, care avea atribuţii de rector după arestarea lui Dănuţ Tiberius Epure, este cercetată pentru corupţie după ce a luat de la o persoană 1.500 de euro mită pentru a-i da răspunsurile pentru admiterea la Farmacie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început urmărirea penală faţă de Gabrielei Stanciu, prorector al Universităţii “Ovidius” din Constanţa, care exercita atribuţiile de rector al instituţiei de învăţământ, pentru luare de mită şi de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şi Lucica Toader, pentru dare de mită.

Citeşte şi Percheziţii la Universitatea ”Ovidius” din Constanţa. Rectorul, PRINS când lua 4.000 euro ŞPAGĂ

Gabriela Stanciu a primit suma de 1.500 euro de la Toader Lucica pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a-i pune la dispoziţie subiectele şi răspunsurile corecte la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie. Concret, în schimbul banilor, Stanciu a pus la dispoziţia învinuitei Toader Lucica, anterior examenului, subiectele de concurs selectate la disciplina chimie, iar pentru disciplina biologie, răspunsurile corecte pentru fiecare din cele 50 de întrebări. Fiica doamnei Toader Lucica, a fost admisă pe locuri cu taxă la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa.

Procurorii i-au interzis prorectorului Gabriela Stanciu să îşi exercite funcţia şi să părăsească ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Rectorul Universităţii “Ovidius” din Constanţa, Dănuţ Tiberius Epure, a fost reţinut, marţi, de procurorii DNA, pentru comiterea a trei infracţiuni de luare de mită, fiind acuzat că a primit bani pentru a facilita admiterea mai multor studenţi la Facultatea de Farmacie din cadrul instituţiei.

Citeşte şi Rectorul Universităţii “Ovidius” din Constanţa, ARESTAT preventiv

Cele mai citite

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

OFICIAL. Massimiliano Allegri a fost demis de Juventus

Clubul de fotbal Juventus Torino a anunțat vineri, 17 mai 2024, demiterea antrenorului Massimiliano Allegri. Anunțul vine la doar două zile după ce echipa a...
Ultima oră
Pe aceeași temă