14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPROIECT ”Pregătește-te pentru un viitor mai bun!”

PROIECT ”Pregătește-te pentru un viitor mai bun!”

Asociația Producătorilor de Materiale pentru Construcții din România, în parteneriat cu Asociația Centrul Pentru Formare Profesională și Dezvoltare Regională și SIVECO România S.A. proiectul european « Pregătește-te pentru un viitor mai bun!», contract POSDRU/164/2.3/S/141701, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013. Locul de organizare al conferinței de lansare a fost Hotel Capital Plaza, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 54, Sector 1, București.

 Proiectul se înscrie în Axa prioritară nr. 2 ”Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenție 2.3 ”Acces şi participare la formare profesională continuă”, având o durată de implementare de 18 luni, începând cu data de 02.05.2014.

Obiectivul general al proiectului constă în integrarea pe piața forței de muncă și în viața activă, la nivelul regiunilor avute în vedere în cadrul proiectului, a persoanelor angajate pe piața muncii din domeniul construcții și materiale pentru construcții aflate în perioada de creștere a nivelului de calificare, prin implementarea unui plan integrat de măsuri, având drept suport facilitarea accesului la informație în urma utilizării tehnologiilor informației moderne.

Activitățile derulate în cadrul proiectului urmăresc:

Dezvoltarea și furnizarea programelor de formare profesională prin cursuri de calificare de nivel 2 și 3 pentru grupul-țintă al proiectului, pe perioada derulării acestuia;
Promovarea măsurilor active de ocupare prin activități de consiliere și orientare profesională a angajaților aparținând grupului țintă și prin activități de informare și publicitate;
Facilitarea accesului la informație în urma utilizării tehnologiilor informației moderne prin dezvoltarea portalului și digitizarea conținutului.

Grupul țintă al proiectului este format din angajați, în special persoane necalificate, cu un nivel redus de calificare sau calificări nerelevante pentru locul de muncă actual.

 Principala activitate a proiectului ”Pregătește-te pentru un viitor mai bun” constă în derularea de cursuri de calificare.

 De asemenea, toți participanții înregistrati vor beneficia și de servicii de consiliere si orientare profesională specifică angajaților. Informarea și consilierea vocațională presupune identificarea nevoilor specifice ale grupului țintă și consilierea acestora în vederea dezvoltării abilităților și competențelor. In urma acestei activității, grupul țintă va fi orientat spre activitățile viitoare ale proiectului în funcție de profilul acestora: cursuri de calificare/recalificare.

Cursurile de formare furnizate prin proiectul  ”Pregătește-te pentru un viitor mai bun” sunt GRATUITE pentru participanți. Acestea sunt:

-Cursuri de calificare Zidar, pietrar, tencuitor- nivel 2;

-Cursuri de calificare Montator pereti si plafoane din gips-carton-nivel 2;

-Cursuri de calificare Tehnician devize si masuratori-nivel 3;

-Cursuri de calificare Proiectant restaurari si reparatii cladiri-nivel 3.

 In urma absolvirii cursurilor, se vor obține certificate de calificare nivel II sau III, recunoscute de Ministerul Muncii și emise de Autoritatea Națională pentru Calificări.

Finalizarea cu succes a implementării proiectului va contribui la calificarea unui numar de 728 persoane aparținând grupului țintă și pregătirea acestora pentru condițiile cerute pe piața forței de muncă prin oferirea de servicii integrate (consiliere vocațională, mediere, formare). Un avantaj semnificativ al acestui proiect îl reprezintă utilizarea instrumentelor inovatoare în vederea facilitării accesului la educație.

PERSOANĂ DE CONTACT: MIU ILEANA CRISTINA, Expert Comunicare și Promovare, Asociația Producătorilor de Materiale pentru Construcții din România, Tel: 021.321.32.32, Fax: 021.321.12.36, Email: office@apmcr.org; apmcr.org@gmail.com

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă