21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialProgram USL: Realizarea programului Prima piscină, bariere în larg pentru alge

Program USL: Realizarea programului Prima piscină, bariere în larg pentru alge

Programul USL în domeniul turismului pe litoral prevede extinderea sezonului, derularea programului “Prima piscină” pentru hoteluri cu cofinanţare de la stat, dar şi amplasarea de bariere în larg pentru oprirea algelor, potrivit NewsIn.

Totdată, USL propune reglementarea poluării fonice, crearea de cât mai multe parcări pe litoral, introducerea obligativităţii reabilitării exterioare a hotelurilor, extinderea sezonului – “obligativitatea prin metode stimulative şi mai puţin coercitive, a deschiderii tuturor unităţilor de la 1 mai la 30 septembrie”.

Viziunea Uniunii asupra turismului pe litoral include şi realizarea de evenimente şi programe speciale care să crească gradul de ocupare în luna mai, construirea şoselei costiere Constanţa- Portişa, reluarea proiectului staţiunii Europa.

În privinţa turismului montan, USL doreşte continuarea programului “Superschi în Carpaţi” şi a programului “domeniul schiabil Predeal- Azuga” începute în 2001, derularea programului “Domeniu schiabil zona Făgăraş”, rezolvarea problemei legate de inexistenţa parcărilor la pârtiile de schi care creează probleme majore în perioada de iarnă, realizarea de noi pârtii prin parteneriate stat- privat.

Totodată, USL are în vedere, în privinţa agrementului în zona montană aqua parcuri în staţiunile mari, piscine acoperite prin parteneriate comunitate locală – administraţie centrală – investitor privat, realizarea de terenuri acoperite de tenis, baschet prin parteneriat public privat, realizarea de parcuri tip “Aventura” în aer liber, patinoare artificiale în marile staţiuni montane.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă