30.3 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialProgram USL: Realizarea programului Prima piscină, bariere în larg pentru alge

Program USL: Realizarea programului Prima piscină, bariere în larg pentru alge

Programul USL în domeniul turismului pe litoral prevede extinderea sezonului, derularea programului “Prima piscină” pentru hoteluri cu cofinanţare de la stat, dar şi amplasarea de bariere în larg pentru oprirea algelor, potrivit NewsIn.

Totdată, USL propune reglementarea poluării fonice, crearea de cât mai multe parcări pe litoral, introducerea obligativităţii reabilitării exterioare a hotelurilor, extinderea sezonului – “obligativitatea prin metode stimulative şi mai puţin coercitive, a deschiderii tuturor unităţilor de la 1 mai la 30 septembrie”.

Viziunea Uniunii asupra turismului pe litoral include şi realizarea de evenimente şi programe speciale care să crească gradul de ocupare în luna mai, construirea şoselei costiere Constanţa- Portişa, reluarea proiectului staţiunii Europa.

În privinţa turismului montan, USL doreşte continuarea programului “Superschi în Carpaţi” şi a programului “domeniul schiabil Predeal- Azuga” începute în 2001, derularea programului “Domeniu schiabil zona Făgăraş”, rezolvarea problemei legate de inexistenţa parcărilor la pârtiile de schi care creează probleme majore în perioada de iarnă, realizarea de noi pârtii prin parteneriate stat- privat.

Totodată, USL are în vedere, în privinţa agrementului în zona montană aqua parcuri în staţiunile mari, piscine acoperite prin parteneriate comunitate locală – administraţie centrală – investitor privat, realizarea de terenuri acoperite de tenis, baschet prin parteneriat public privat, realizarea de parcuri tip “Aventura” în aer liber, patinoare artificiale în marile staţiuni montane.

Cele mai citite

Prețul aurului crește spre 2.400 de dolari/uncie, apropiindu-se de un record istoric

Prețul unciei de aur a crescut până la aproape 2.400 de dolari iar specialiștii estimează că va crește în continuare, putând stabili un nou...

Magistrații și polițiștii români trebuie instruiți asupra noilor infracțiuni, legate de criminalitatea informatică

Magistrații și polițiștii români trebuie instruiți pentru a putea contracara noile amenințări de criminalitate informatică, cum ar fi cele legate de moneda virtuală și...

Prețul aurului crește spre 2.400 de dolari/uncie, apropiindu-se de un record istoric

Prețul unciei de aur a crescut până la aproape 2.400 de dolari iar specialiștii estimează că va crește în continuare, putând stabili un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă